România, cu șanse mari la Campionatul Mondial de Handbal feminim din Serbia

| 08 dec, 2013

Handbalul feminin este sportul în care România a participat la toate edițiile din Campionatul Mondial. România este țara care a organizat turneul final din 1962 și a devenit campionă  mondială în acel an, performanță pe care a fost aproapre să o reediteze în Iugoslovia în 1973 și  în Rusia în 2005, când s-a clasat pe locul doi, după țara gazdă.

Acum, în 2013, România are mari șanse să obțină un rezultat de podium la Campionatul Mondial din Serbia ce a debutat sâmbătă, pe 7 decembrie.

Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2013 este a XXI-a ediție a turneului organizat de Federația Internațională de Handbal. Țara care găzduieşte acestă competiție este Serbia, după ce contracandidata sa, Coreea de Sud, nu a câștigat distincția pentru organizarea concursului. Ultimul Campionat Mondial de handbal feminin s-a desfăsurat în Brazilia, în 2011. Titlul a fost câstigat de Norvegia. Următorul Campionat Mondial de handbal feminin va avea loc în Danemarca , în 2015.

Exceptând echipa gazdă, un număr 11 echipe s-au calificat la campionatul mondial în urma ocuparii unor poziții fruntașe la anumite competiții. România s-a calificat în urma meciului de baraj din 8 iunie 2013 împotriva Slovaciei.

Meciurile din cadrul Campionatului Mondial  sunt găzduite în 5 săli: Kombank Arena - Belgrad, Pionir Hall – Belgrad, Spens Sports Center –Novi, Cair Sports Center- Nis  si Medison Hall- Zrenjanin.

România face parte din grupa D alături de Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia și Australia. În grupa A sunt membre Muntenegru, Franța, Olanda, Coreea de Sus, Republica Dominicană  și Congo; grupa B este formată din Serbia, Danemarca , Brazilia, Japonia, China și Algeria, în timp ce Norvegia , Polonia, Angola, Spania, Argentina și Paraguay au fost repartizate în grupa C.

Primele clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad și Sovi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleasi locații, iar semifinalele și finalele pentru medalii, în 20 și 22 decembrie, la Belgrad.

Echipa națională de handbal feminin a României a fost prezentată oficial săptămâna aceasta, la Timișoara, de către președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu. Președintele Federației s-a arătat mulțumit de echipa națională , cotând România cu șansa de a se clasifica în primele opt locuri la Campionatul Mondial din Serbia.

Lotul a fost prezentat de către antrenorul Gheorghe Tadici, jucătoarele fiind următoarele: Paula Ungureanu, Denisa Dedu și Mirela Nechita –portari, Valentina Ardean Elisei și Nicoleta Dincă –extremă stânga, Adriana Nechita , Aneta Pîrvuț și Laura Chiper - extremă dreaptă, Cristina Neagu, Luciana Marin, Aurelia Brădeanu, Adriana Țăclie, Cristina Zamfir și Gabriela Perianu - linia de 9 metri, Oana Manea, Crina Pintea și Gabriela Buceschi.

Cristian Gațu a declarat că se așteaptă ca tot mai mulți români să vină în tribune pentru a susține echipa națională de handbal a primul meci împotriva Tunisiei, mai ales pentru că distanța dintre Timișoara și Novi Sad este de circa 150 de km. România a câştigat cu 27 la 17.

Al doilea meci pentru naţionala României este programat luni, 9 decembrie, împotriva Australiei, iar al treilea marţi, 10 decembrie,  în faţa Germaniei. Joi, 12 decembrie, va urma cel mai greu meci, cel cu reprezentativa Ungariei, urmând ca ultimul meci din faza grupelor să se desfășoare vineri, 13 decembrie, de la ora 20.15, împotriva Cehiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ