România e implicată într-un nou scandal internațional. Mai mulți medici ar fi fost mituiți de o companie farmaceutică

| 08 dec, 10:35

Compania Teva Pharmaceutical Industries a lansat o investigaţie internă pentru a proba acuzaţii legate de mituirea medicilor români pentru a-i determina pe aceştia să prescrie medicamente fabricate de compania israeliană.

Compania israeliană încearcă să soluţioneze și alte anchete deschise de autorităţiile americane cu privire la mituirea lucrătorilor sanitari ruşi, mexicani şi ucraineni, informează Reuters.

Nu există informaţii cu privire la suma primită de medicii români implicaţi în schema companiei farmaceutice israeliene. Medicamentele prescrise de medicii români au generat însă vânzări uriașe.

Medicamentul Copaxone a generat vânzări de aproximativ 1,1 miliarde de dolari în ultimul trimestru, adică 19% din veniturile totale ale companiei Texa Pharmaceutical.

Statele Unite interzic prin lege orice încercare de mituire a unui reprezentant guvernamental străin în încercarea de a obţine privilegii sau contracte preferenţiale, chiar dacă plata se face în mod direct sau prin acoperirea unor costuri extravagante sau deplasări în străinătate.

Teva Pharmaceutical Industries este sub incidenţa legii penale americane pentru că este înscrisă la New York Stcok Exchange şi are mai multe filiale în Statele Unite.

Aceste acuzaţii au fost incluse şi în e-mailuri trimise de persoana anonimă spre Departamentul de Justiţie din SUA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ