România organizează CE de Gimnastică. A treia lovitură după finala Europa League şi CE de Fotbal din 2020

| 25 ian, 11:08

Bucureştiul va fi gazdă în 2017 a Campionatului European de Gimnastică, după o decizie luată în Reuniunea Comitetului Uniunii Europene de Gimnastică de la Lausanne. Acest campionat vine ca o avanpremieră  pentru campionatul european de fotbal din 2020, acolo unde ţara noastră va găzdui patru meciuri.

Va reuşi ţara noastră să se ridice la înălţimea aşteptărilor?

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG) a decis ca România să organizeze în 2017 Campionatele Europene de gimnastică artistică. Ţara noastră a fost în competiţie cu Danemarca pentru organizare acestui eveniment, Bucureştiul fiind preferat în dauna orașul danez Aarhus, care a mai găzduit Mondialele de gimnastică artistică din 2006.

Premierul Victor Ponta a salutat decizia şi a promis tot sprijinul pentru realizarea lui. „România organizează Europenele la Gimnastică 2017! Bravo și mulțumesc celor care au muncit la acest proiect! Vom sprijini realizarea sa”.

Şi ministrul Tineretului şi Sportului şi-a exprimat bucuria cu privire la acest anunţ. „Mă bucură faptul că Bucureştiul va găzdui următoarea ediţie a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică şi sper că această victorie va fi un argument şi un factor de mobilizare destul de puternic pentru noi şi pentru partenerii noştri în sensul finalizării până în 2017 a tuturor obiectivelor de infrastructură sportivă ce presupun organizarea unui astfel de eveniment”.

Această veste uriaşă aduce şi multă responsabilitate pentru autorităţile din România, care au de finalizat toate obiectivele de infrastructură sportivă până la începerea Camionatului European de Gimnastică. Însă cea mai mare provocare rămâne finalizarea Sălii Polivalente, care trebuia să fie gata în 2015. Proiectul s-a amânat cu un an pentru că de un an cele două firme care vor să construiască sala se ceartă.

Însă, din experienţa organizării ireproşabile a finalei Europei League din 2012 pe Arena Naţională putem spera că Sala Polivalentă va fi gata la timp. Cam în acelaşi stadiu se afla şi construcţia stadionului naţional atunci când proiectul a fost preluat de edilul capitalei Sorin Oprescu. În 2008 proiectul era blocat şi în impas. Cu toate acestea, Sorin Oprescu a reuşit ca până în 2011 să finalizeze construcţia stadionului, iar în 2012 să se organizeze ireproşabil finala Europa League, la care au asistat peste 52.000 de oameni.

Astfel, încrederea că Sala Polivalentă se va termina în timp util este una justificată, mai ales că premierul Victor Ponta este recunoscut ca un iubitor al sportului şi cu siguranţă se va implica în proiect. Mai mult, Campionatul European de Gimnastică din 2017 vine ca o avanpremieră privind organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020 şi cu siguranţă evenimentul din 2017 va trebui organizat ireproşabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ