România, prima din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

| 05 aug, 2013

România este prima ţară din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie, după ce elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de argint la ediţia de anul acesta a competiţiei, desfăşurată în Japonia, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Medaliile de aur au fost obţinute de Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional "Costache Negri" din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional "I. C. Brătianu" din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi), toţi trei aflaţi la prima participare într-o astfel de competiţie.

Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic "Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.

La ediţia de anul trecut, România a ocupat locul al doilea pe naţiuni, cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Olimpiada Internaţională de Geografie 2013 s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanţi din 32 de ţări.

Olimpicii români vor reveni în ţară miercuri, la 00.30, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", via Amsterdam.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ