România, principalul beneficiar al programului UE pentru persoane defavorizate

| 09 oct, 2013

România este principalul beneficiar al programului Uniunii Europene pentru persoane defavorizate, în timp ce absorbţia fondurilor structurale este departe de media UE, potrivit secretarului de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

"Prin programul Uniunii Europene pentru persoane defavorizate, România a primit ajutoare de 55 milioane euro, din cele 500 milioane euro alocate la nivelul UE", a declarat, astăzi, secretarul de stat, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, România a atras sub 25% din fondurile structurale de 34 miliarde euro disponibile pentru perioada 2007-2013. Pe dezvoltare rurală, gradul de absorbţie este de peste 62%. "Principala sursă (financiară - n.r.) a României nu a fost utilizată corespunzător, din păcate", a spus oficialul MADR.

Prin PEAD, milioane de persoane din 20 de state ale UE beneficiază de produse alimentare. În România, beneficiarii programului sunt pensionarii, persoanele cu venituri foarte mici şi persoanele cu handicap.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ