România pustiită și liberalo-creștinismul lui Iohannis

Cât de creștină era atitudinea lui Băsescu, pe care Blaga îl girează și în ziua de azi, când președintele le arăta românilor disperați calea bejeniei? Cât de creștină este politica ce a lăsat zeci de mii de copii depresivi prin toată țara, plângând după părinții plecați pe ogoarele altora?

Alianța PNL și PDL, născută din trădări și minciuni repetate, nu putea să aibă un nume adevărat. Intitulată pompos Alianța Creștin Liberală, târguiala pe ciolan dintre Blaga și Iohannis ignoră voit minciuna dublă atârnată la intrarea în stabiliment.

Cât de cinic sau nepăsător să fii să te ascunzi după particula creștină când te aliezi cu un partid care cu doar doi-trei ani în urmă se făcea responsabil de cele mai mari drame sociale din istoria recentă a țării? Cât de creștin devine PDL-ul tăierilor salariale, a pensiilor mutilate și a spitalelor desființate, printr-o simplă asociere cu alt partid? Cum se poate curăța formațiunea lui Băsescu tencuită de sus până jos de noroiul măsurilor necreștinești, când asocierea cu liberalii are consistența unui șervețel parfumat?

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj către trădători: Oameni pe care i-am făcut miniştri au devenit fraţi cu PSD

Cât de creștină era atitudinea lui Băsescu, pe care Blaga îl girează și în ziua de azi, când președintele le arăta românilor disperați calea bejeniei? Cât de creștină este politica ce a lăsat zeci de mii de copii depresivi prin toată țara, plângând după părinții plecați pe ogoarele altora?

Și cât de creștin este să ascunzi pe cineva de mânia justă a oamenilor, stând paravan între cei îmbogățiți fără lege și măsură când prin toată România apăreau primele cazuri de copii malnutriți. Cât de creștin este partidul lui Brătianu, dacă a ajuns să ascundă în rândurile sale un Videanu, care umplea cu borduri inutile țara copiilor hrăniți cu ceai și pufuleți? Cât de creștină a fost coasa lui Boc, care a tăiat și ultimul dispensar nenorocit din provinciile sărăcite?

Citeşte şi: Vasile Blaga: Astăzi am semnat certificatul de naştere al celui mai mare partid de centru-dreapta

A ajuns și creștinismul un cuvânt gol, ca o cravată asortată conjunctural la un costum de fițe sau ca un bărbos în odăjdii aurite, îmbarcat într-o limuzină de lux.

Citeşte şi: Ponta despre FUZIUNEA PNL-PDL: Trădătorii câştigă întotdeauna doar pe termen foarte scurt

Să nu uităm însă că distinsa adunare se pretinde nu numai creștină, dar și liberală și asta în condiţiile în care spectacolul grotesc la care suntem siliți să asistăm este chiar cântecul de lebădă al liberalismului din România. Dacă n-ar fi noua grupare liberală din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu, am fi putut spune că PNL-ul a tras heblul liberalismului cu mâna ”liberalului de umplutură” Klaus Iohannis.

Cât de liberală va fi deci buluceala liberalo-pedelistă, când PPE veghează intransigent ca orice formațiune primită în rândurile acestui grup să adopte imediat și fără discuții noua doctrină populară? Un grup liberal-popular de mare angajament și viitor, altfel spus: curat-murdar, coane Fănică!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iul, 2014
Av.Abraham Antidrog
"Cât de creștină este politica ce a lăsat zeci de mii de copii depresivi prin toată țara, plângând după părinții plecați pe ogoarele altora? "

crestineste este sa lasi "aproximativ" (Oprea)2 oameni morti in spate si sa vii sa spui"ca te-ai incarcat de energie"(Dragnea)
posibil sa se gandeasca ca mai poate utiliza si cele 2 nume pe liste,la alegeri?
27 iul, 2014
IZAURA
CIORDITORII
ĂŞTIA NU AU NIMIC COMUN CU CREŞTINISMUL ... AU NUMIT-O ALIANŢA CREŞTIN LIBERALĂ SĂ-I POATĂ PROSTI PE ROMÂNI ...JUMĂTATE DINTRE EI SUNT ĂIA CARE ŞI-AU BĂTUT JOC DE ROMÂNI CÂND AU TĂIAT SALARII,PENSII AU INCHIS SPITALE AU IMPRUMUTAT ROMÂNIA ŞI AU FURAT-O .... ROMÂNIA NU VREA SĂ FIE CONDUSĂ DE UN CATOLIC CU BĂSESCU PRIM MINISTRU ... IAR JUMĂTATEA AILALTĂ SUNT ĂIA DE LA PNL CARE SE PREFĂCEAU CĂ LUPTĂ CONTR LUI BĂSESCU ...
27 iul, 2014
LOLACHE
religia este irelevanta
...dar chiar si asa am impresia ca Iohannis ar fi luteran, nu catolic. Singurul candidat catolic ar fi Kelemen Hunor, dar nu sunt sigur.
27 iul, 2014
ela
Jenant articol. Chiar n-are pic de minte autorul ?!
26 iul, 2014
Emil
Crestineste MINTIM
Cat de CRESTINESTE este sa MINTI, baiate?
Daca nu pricepi, intreaba dar nu pe Ponta si nici pe Voiculescu.
Sau, mai greu, INVATA ca sa intelegi.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ