România scoate un egal chinuit în Ungaria

| 04 sep, 23:50

Naționalele de fotbal ale Ungariei și României au terminat la egalitate, 0-0, vineri seara, pe Groupama Arena din Budapesta, în preliminariile EURO 2016 la fotbal.

România a dominat steril jocul și nu a reușit să câștige, după cum nici în tur (1-1) nu s-a putut impune, în ciuda faptului că a controlat meciul în cea mai mare parte a sa.

Pe un gazon prost, tricolorii au controlat meciul încă din start și prima situație de poartă s-a ivit în minutul al doilea, când Keșeru a bătut o lovitură de la peste 30 de metri, dar balonul s-a dus pe lângă țintă. Oaspeții au replicat și în minutul 5 au beneficiat și ei de o fază fixă, iar Dzsudzsak a trimis destul de aproape de poartă, relatează Agerpres.

România a dominat jocul, însă fără a crea pericol la poarta ''veteranului'' Kiraly (39 ani). Nikolic (16) a trecut cu capul pe lângă centrarea lui Stieber, după care tricolorii au expediat primul șut pe poartă, prin Keșeru (21), de la 18 metri, prins de Kiraly.

Cea mai mare ocazie a primei reprize i-a aparținut lui Szalai (36) care a prins un șut foarte bun de la 25 metri, dar Tătărușanu a scos formidabil de la păianjen.

Echipa lui Anghel Iordănescu a reușit o acțiune frumoasă în minutul 39, când Sânmărtean a conlucrat bine cu Torje, acesta a pătruns, iar șutul său a fost deviat în corner. Tricolorii au cerut penalty în min. 41, când Papp a acuzat că a fost busculat în careu, la un corner.

Ungaria are oportunitate notabilă în debutul reprizei secunde, când arbitrul a acordat ușor fault pentru gazde, iar Guzmics a trimis peste poartă cu capul după lovitura liberă a lui Dzsudzsak (50). Stieber l-a testat pe Tătărușanu cu un șut din afara careului (51), dar goalkeeper-ul Fiorentinei a fost la post.

Acțiune periculoasă a României (61), Hoban l-a găsit bine pe Keșeru, dar atacantul nostru a fost blocat în marginea careului.

Keșeru (69) a ratat o bună situație de gol, șutând peste poartă din lovitură liberă de la 17 metri. Torje a fost și el aproape de gol, dar șutul său a fost respins in extremis de portar (79). Budescu a bătut bine o lovitură liberă din unghi, dar balonul a ocolit de puțin bara a doua a porții adverse (81). Asediul tricolorilor a continuat, dar Keșeru a prins mingea cu exteriorul și balonul a ocolit poarta (85).

România ar fi meritat victoria, atât pentru ocaziile de gol, cât și pentru posesia superioară (61% la pauză și 58% la final).

Tricolorii, care vor juca luni, pe Arena Națională din București, cu Grecia, în alt meci important din Grupa F a preliminariilor, au pierdut pentru moment primul loc în grupă, dar rămân cu șanse mari de calificare la turneul final.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ