România şi Cehia, cele mai mari creşteri economice din UE în primul trimestru din 2015

| 09 iun, 15:29

România şi Cehia au avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru din 2015 comparativ cu primul trimestru al anului trecut, datorită unui avans de 4,2% fiecare, a anunţat marţi Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), transmite AFP.

În cazul Uniunii Europene, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,5% în ritm anual în primele trei luni ale acestui an, iar zona euro a înregistrat o creştere economică de 1% în primul trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru al anului trecut.

În primul trimestru din 2015 comparativ cu precedentele trei luni, România şi Cipru au avut a doua mare creştere economică din UE, 1,6%, fiind devansate doar de Cehia care a înregistrat o creştere de 3,1%. Aceasta în condiţiile în care în zona euro şi în Uniunea Europeană, Produsul Intern Brut a crescut în primul trimestru din 2015 cu 0,4%. Eurostat a precizat că a revizuit în creştere estimările privind avansul înregistrat de economia zonei euro în primul trimestru de la 0,3% la 0,4%, graţie unei contribuţii mai mari a consumului gospodăriilor la creşterea economică.

În cazul României, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), în primul trimestru al acestui an Produsul Intern Brut a crescut cu 4,3% faţă de primul trimestru al anului trecut şi cu 1,6% faţă de trimestrul IV 2014, contribuţii semnificative la avansul economiei având comerţul cu ridicata (1%) şi industria şi comunicaţiile (0,9% fiecare).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ