România sub ape: Oameni daţi dispăruţi, gospodării inundate şi evacuate, sute de animale izolate

| 19 apr, 2014

La scurt timp dupa intrarea in vigoare a codurilor portocaliu si galben de inundatii, viiturile au inceput sa faca deja victime si pagube materiale.

In judetul Buzau, 5 persoane sunt date disparute dupa ce s-au rasturnat cu o barca in apele raului Buzau, in zona localitatii Mosesti din comuna Robeasca, transmite Romania TV.

Se pare ca acestia se aflau la pescuit in momentul in care apele raului s-au umflat. Printre cei 5 disparuti se numara si un adolescent de 14 ani.

Mai multe echipaje de la ISU Buzau si de la Serviciul de Ambulanta au ajuns in zona unde acestia s-au rasturnat cu barca si incearca sa dea de urma lor.

In judetul Olt, mai multe gospodarii din localitatile Schitu, Movileni, Serbanesti, Perieti si Potcoava au fost inundate, iar autoritatile intervin pentru scoaterea apei din curti, transmite Agerpres.

De asemenea, in satul Schitu, 3 persoane au fost evacuate din calea apelor, a declarat primarul din localitate, Cornel Ionescu, la Digi 24. Acesta a declarat ca autoritatile vor asigura si aprovizionarea cu apa potabila a localnicilor, deoarece in fantani si puturi s-a infiltrat malul.

In urma cu doua zile, aceasta localitate a fost afectata de inundatii, zeci de gospodarii fiind invadate de ape. Sansele ca situatia sa nu persiste sunt minime, avand in vedere ca, incepand de ieri, ploua abundent in tot judetul.

In judetul Dambovita, zeci de gospodarii au fost inundate, dupa ce paraurile Holboca si Jirnov s-au revarsat in zona comunei Rascaeti.

"Suntem cu masina Jandarmeriei, distribuim apa potabila si apa plata. Avem peste 10 fantani in sat care sunt pline cu apa. In toata comuna sunt afectate peste 80 de gospodarii care sunt izolate, nu pot sa iasa din curti", a precizat Iulian Buibar, primarul comunei dambovitene.

In judetul Prahova, 23 de gospodarii din 23 de gospodarii in Ploiesti, Campina, Valenii de Munte, Barcanesti, Darvari, Valea Calugareasca, Ceptura, Corlatesti, Bucov, Breaza, Filipesti de Targ, Berceni si Lipanesti au fost inundate, transmite Mediafax.

Autoritatile prahovene intervin pentru evacuarea apei din curti si pentru salvarea a circa 725 de animale din gospodarii.

Tag-uri: inundații, pierderi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ