România ţara cu unul dintre cele mai ridicate niveluri ale inegalităţii veniturilor din Uniunea Europeană

| 23 feb, 16:08

Cei mai bogaţi 20% din oamenii din România au un venit de opt ori mai mare decât venitul celor mai săraci 20%, un raport semnificativ mai mare decât media UE, relevă raportul de ţară pentru România publicat miercuri de Comisia Europeană.

România are unul dintre cele mai ridicate niveluri ale inegalităţii veniturilor din Uniunea Europeană (UE), iar acesta este în creştere, în contextul în care sărăcia este în scădere. Sărăcia şi excluziunea socială se menţin în rândul tinerilor, al familiilor cu copii, al persoanelor cu dizabilităţi, al populaţiei rome, al oamenilor din zona rurală şi al populaţiei inactive, deşi rata sărăciei este în scădere, apreciază Comisia Europeană.

De asemenea, raportul Comisiei evidenţiază o diferenţă între regiuni şi o divizare între zonele rurală şi urbană. În România, venitul mediu în zonele rurale este de doar 67% din venitul mediu din zona urbană, în comparaţie cu media UE de 80%. România are a doua cea mai redusă rată din UE.

Şomajul se apropie de nivelul scăzut existent înaintea crizei şi este prevăzut să scadă în perioada 2017-2018. Rata angajării a scăzut uşor în 2016 şi este aşteptată să crească într-un ritm moderat, apreciază raportul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Tag-uri: venituri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ