România va dezvolta proiecte comune în domeniul protecţiei mediului cu Republica Moldova şi Norvegia

| 13 mai, 2013

România urmează să dezvolte, alături de Norvegia şi Republica Moldova, o serie de proiecte comune în domeniul protecţiei mediului, inclusiv în managementul deşeurilor şi substanţelor chimice.

Aceasta este concluzia întâlnirilor bilaterale pe care secretarul de stat în Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice -MMSC-, Elena Dumitru, le-a avut cu oficiali din cele două ţări.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, remis, luni, pe durata participării oficialului român la reuniunile extraordinare şi ordinare ale Conferinţelor Părţilor la Convenţiile de la Basel, Rotterdam şi Stockholm care au avut loc la Geneva, acesta a avut întâlniri ministrul Mediului din Republica Moldova, Gheorghe Şalaru, precum şi cu directorul general din cadrul Ministerului Mediului din Norvegia, Atle Fretheim.

Scopul întâlnirilor a fost întărirea cooperării dintre guvernele României şi cele ale acestor ţări, în ideea dezvoltării de proiecte comune şi realizarea unor schimburi de experienţă pentru implementarea obligaţiilor asumate în domeniul protecţiei mediului, inclusiv în domeniul managementului deşeurilor şi substanţelor chimice în contextul dezvoltării durabile.

În plus, în urma discuţiilor avute cu ministrul Şalaru, a fost stabilită o întâlnire cu ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, pentru cea de-a 3-a reuniune a Comisiei mixte româno-moldovene, ce va avea loc la Chişinău, dar şi demararea unor proiecte de Twinning între România şi Republica Moldova, având ca domenii prioritare apele, managementul deşeurilor şi substanţelor chimice, ariile protejate şi solurile contaminate.

Pe de altă parte, în cadrul reuniunii cu reprezentantul Norvegiei, a fost trecut în revistă stadiul proiectelor finanţate din fondurile norvegiene în domeniul schimbărilor climatice, managementului substanţelor periculoase şi biodiversităţii.

Conform MMSC, săptămâna viitoare, va veni la Bucureşti responsabilul norvegian pentru aceste fonduri şi va avea loc o reuniune cu responsabilii din minister pentru proiectele finanţate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ