Românii, agasaţi de reclamele online

| 21 ian, 2014

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vreţi să accesaţi conţinutul unui site, dar să nu puteţi face asta imediat, din cauza numeroaselor reclame care vi se deschid pe tot ecranul?

Marea majoritate a românilor, mai precis opt din zece cu acces la Internet observă reclamele din mediul online, chiar dacă nu dau click pe ele, potrivit studiului GfK. Totuşi, 28% spun că deşi nu le deschid, sunt influenţaţi de mesajul transmis de ele.

Aproape trei sferturi cred că sunt prea multe reclame în spaţiul virtual, iar 58% le consideră de-a dreptul sâcâitoare.

Există în mod surprinzător şi o categorie de internauţi care gândesc altfel: 25% dintre cei chestionaţi susţin că le plac reclamele, iar 15% declară chiar că au încredere în mesajele promovate prin intermediul lor.

Companiile considerate cele mai potrivite să comunice online prin reclame provin din domenii precum turism şi vacanţe, divertisment, retail şi electronice sau electrocasnice.

La polul opus sunt produsele pentru bebeluşi, băuturile alcoolice şi nealcoolice, suplimentele nutritive, mâncarea şi accesoriile pentru animale de companie sau partidele politice.

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion de 524 de persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 54 de ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ