Românii au cheltuit 36 de milioane euro cu ocazia vacanţei de iarnă

| 04 ian, 22:32

Cei mai mulţi bani au fost dați pe vacanţe, în ţară sau în străinătate. Peste 147.000 de români au făcut Revelionul în staţiunile din ţară, cu 3,5% mai puţini decât anul trecut, informează B1 TV. Ca în fiecare an însă, cele mai căutate au fost staţiunile de pe Valea Prahovei.

Potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turism, românii au cheltuit în ţară 140 milioane de lei, cu 1,5% mai puţin comparativ cu anul precedent. Şi vorbim aici de 147.000 de conaţionali care au ales să petreacă Crăciunul sau revelionul în staţiuni.

Au fost preferate cele balneare, litoralul, dar şi pensiunile din mediul rural. La munte, cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Păltiniş, Rânca, Straja Călimăneşti, Felix, Bran-Moieciu sau Bucovina.

Pe de altă parte, aproape 8.200 de turişti au plecat de Revelion în străinătate, cu 5% mai puţin faţă de anul 2015. Cei mai mulţi şi-au cumpărat pachete pentru destinaţii de schi şi sporturi de iarnă în Austria, Franţa, Italia sau în țara vecină Bulgaria. Pentru serviciile turistice, românii au cheltuit 4,8 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ