Românii au la dispoziţie 1.798 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

| 14 ian, 15:21

Românii au la dispoziţie, prin intermediul reţelei EURES România, 1.798 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European (SEE), cele mai multe joburi fiind oferite de angajatorii din Spania, potrivit datelor furnizate miercuri de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOM).

Cele mai multe slujbe sunt pentru muncitorii necalificaţi şi persoanele cu studii medii, în Spania (801 locuri de muncă), Danemarca (430), Marea Britanie (345) şi Germania (125). Spania caută muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur; Danemarca - culegători de mazăre şi de căpşuni; Marea Britanie - îngrijitori persoane, îngrijitori persoane/infirmieri, asistenţi medicali, asistenţi medicali generalişti; Germania - asistenţi medicali generalişti, factori poştali, bucătari, ospătari, barmani, persoane în gastronomia de sistem, asistenţi manager, electricieni industriali, mecanici industriali, un mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), un brutar, un electrician, un mecanic auto (camioane). 

Pe locurile următoare se situează Suedia, care oferă 55 locuri de muncă pentru 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10 tinichigii auto, Slovacia care caută 30 şoferi de autocamion pentru transport internaţional şi Ungaria, care angajează şase mecanici agricoli. 

Polonia şi Norvegia oferă câte 2 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare, mai precis un dezvoltator internet şi un programator aplicaţie (PHP developer), respectiv un doctorand în Departamentul biomedical, un postdoctorand în Departamentul biomedical. 

De asemenea, în Belgia se caută un proiectant construcţii metalice, iar în Irlanda un tehnician. 

Pentru a consulta ofertele angajatorilor din Europa, persoanele interesate pot accesa portalul naţional www.eures.anofm.ro sau pot cere sprijinul unui consilier EURES, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă de domiciliu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ