Românii și bulgarii au liber pe piața muncii din Elveția, începând de miercuri

| 01 iun, 17:44

Elveția a eliminat de miercuri toate restricțiile pe piața muncii impuse cetățenilor români și bulgari, informează Balkan Insight.

Elveţia nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din Zona Economică Europeană şi din Spaţiul Schengen. În momentul în care cele două state au intrat în UE, Elveţia a introdus restricţii privind accesul cetăţenilor acestor țări pe piața muncii. În 2014, ea a prelungit măsurile restrictive. Perioada de menținere a lor a expirat, însă, pe 31 mai și nu va mai fi prelungită.


"În cazul în care imigraţia din România şi Bulgaria va depăşi cu 10% media ultimilor trei ani, pe 1 iunie 2017 sau cel târziu pe 1 iunie 2018, Consiliul Federal va putea introduce noi restricţii pe piaţa internă a muncii, valabile până pe 31 mai 2019", a precizat în aprilie guvernul elvețian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ