Românul care a SFIDAT MOARTEA, recunoscut pentru experimente TERIFIANTE. Află-i povestea INCREDIBILĂ!

| 15 sep, 2014

Nicolae Minovici s-a nascut pe  23 octombrie 1868. A fost un medic legist siprofesor universitar roman, fratele medicului legist Mina Minovici si al chimistului Stefan Minovici.

A devenit cunoscut in istoria medicinei pentru crearea primului serviciu de salvare din Bucuresti.



Experimente la limita mortii

Intr-o prima etapa, el si-a provocat singur sufocarea, in mai multe randuri simtind ca era cat pe ce sa-si piarda constienta.

Dupa aceea, a cerut ajutorul unor asistenti, indicandu-le sa traga incet de capatul franghiei. Prima oara l-au ridicat la cativa centimetri de podea, dar nu a putut rezista prea mult. Le-a facut semn aproape imediat sa-l dea jos.


Insa experimentele au continuat si, cu mult antrenament, legistul a putut sa atarne de streang circa treizeci de secunde.

In a treia etapa a cercetarii sale, s-a legat cu streangul, dar de aceasta data si l-a legat pe sub barbie, asa cum se face in mod obisnuit in cazul unei executii, si le-a cerut asistentilor sa traga de aceasta data cat puteau de tare. Voia sa reproduca cât mai fidel efectele unei spanzurari pentru un demers stiintific cat mai riguros.

Numai ca, de indata ce au tras, el a inceput sa dea din maini disperat, cerandu-le sa-l puna jos. Nu durase mai mult de patru secunde, dar trauma a fost atat de puternic,a incat nu a mai putut inghiti bine pentru urmatoarea luna.



Un studiu de referinta asupra spanzurarii


Concluziile experimentelor sale au fost publicate la noi in tara in 1904 in "Studiu asupra spanzurarei", iar in anul urmator in Franta, sub numele de "Etude sur la pendaison".

Cercetarile lui au reprezentat un pionierat in domeniul stiintei medico-legale, detaliind minutios fiecare etapa a experimentelor. Impreuna cu studiile unor cazuri individuale, lucrarea lui ramane una de referinta cand vine vorba de modalitatea distingerii cazurilor de suicid sau omucidere.

Insa Nicolae Minovici a ramas cunoscut si pentru studiile sale care au zdruncinat temeiul sistemului Bertillon de identificare a criminalilor bazat pe semnalmente si l-au impulsionat pe Juan Vucetich sa se concentreze asupra impresiunilor digitale, uzul dactiloscopiei devenind apoi standardul.

El este responsabil si pentru dezvoltarea primului sistem de urgenta bucurestean, pe care l-a sustinut ani la randul cu propriii BANI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ