Rompuy avertizează: Moneda Euro este prea puternică

| 23 mar, 2014

Euro este prea puternic în raport cu alte monede, iar această situaţie afectează exportatorii din uniunea monetară europeană, a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Van Rompuy, care reprezintă la Bruxelles guvernele Uniunii Europene, a adăugat că efectele economice ale crizei din zona euro, precum creşterea redusă a PIB, persistă, însă pericolele privind existenţa monedei comune au fost depăşite.

"Pericolul existenţial pentru euro a fost depăşit. Am văzut pe pieţele financiare. Există o convergenţă mai ridicată şi în privinţa randamentelor obligaţiunilor guvernelor din zona euro", a spus Van Rompuy, prezent la un eveniment organizat de centrul de cercetare German Marshall Fund of the United States, conform Mediafax.

Îmbunătăţirea situaţiei din zona euro se poate vedea şi la nivelul cursului de schimb al monedei europene, a afirmat el.

"Euro este chiar prea puternic pentru exportatorii noştri. Moneda a devenit, în contextul crizei din unele ţări emergente, un plasament sigur pentru investitori", a spus Van Rompuy.

Premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, a declarat, de asemenea, săptămâna trecută, că euro este "un pic supraevaluat", adăugând că aceasta este şi opinia Fondului Monetar Internaţional.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ