Ropote de aplauze pentru Emil Constantinescu și Traian Băsescu în Senat: Tăriceanu i-a ridicat în picioare pe senatori

| 12 sep, 17:54

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a solicitat, marţi, senatorilor să îi aplaude în picioare pe foştii preşedinţi ai României care şi-au adus contribuţia la semnarea şi consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA.

"România era atunci într-o zonă gri din care Parteneriatul strategic cu SUA a avut menirea să o scoată şi să o repună definitiv în concernul naţiunilor democratice şi libere pentru ca apoi să îşi poată permite atingerea celui de-al doilea obiectiv strategic: aderarea la Uniunea Europeană, iar meritul incontestabil al acestei realizări îi revine preşedintelui Emil Constantinescu. Apoi nu trebuie uitaţi şi cei care, din fericire, sunt încă printre noi şi au avut rolul şi contribuţia lor în luarea acestei decizii majore pentru prezentul nostru şi pentru viitor - Victor Ciorbea, prim ministru la acea dată, Petre Roman - preşedinte al Senatului şi ministru de Externe, Adrian Severin - ministru de Externe şi Victor Babiuc - ministru al Apărării şi fără îndoială această listă nu este completă. Vreau de asemenea să îi aplaudăm împreună pentru deciziile luate atunci pe preşedintele României Ion Iliescu şi pe premierul Adrian Năstase care după atacurile abominabile din 11 septembrie 2001 au răspuns chemării partenerului american şi România s-a alăturat coaliţiei multinaţionale de luptă împotriva terorismului în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Doresc să îl aplaudăm pe Traian Băsescu, colegul nostru senator, preşedintele care a consolidat acest parteneriat pentru Mileniul III", a spus Tăriceanu în plenul Senatului.

 

Senatorii au vizionat şi un film cu imagini de arhivă de la vizita din 1997 a preşedintelui american Bill Clinton la Bucureşti, scrie agerpres.ro.

Senatul dezbate marţi o declaraţie pentru marcarea a 20 de ani de Parteneriat strategic cu SUA, în prezenţa foştilor preşedinţi, Emil Constantinescu, în calitate de invitat, şi Traian Băsescu, în prezent senator.

Tag-uri: basescu, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ