Rovana Plumb: „Am reuşit să aducem 855 de milioane de euro într-un an“

| 15 noi, 2013

Rovana Plumb, ministrul Mediului, a semnat vineri un contract de finanţare în valoare de 40 de milioane de euro implementat de Consiliul Judeţean Vâlcea. Cu această ocazie, Rovana Plumb a precizat că, pe Programul Operaţional Sectorial (POS ) Mediu, România a reuşit să atragă 855 de milioane de euro într-un an de zile.

Ministrul Mediului a afirmat că România a accesat decât 197 milioane de euro pe POS Mediu în timpul fostei guvernări. “În momentul de faţă, Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, a adus 855 milioane de euro într-un an de zile faţă de 197 milioane de euro cât au fost aduşi în ţară în cinci ani de zile. Practic, anul trecut, când am preluat POR, România avea o rată de absorbţie a fondurilor europene de 4 % şi un cuantum de 197 milioane de euro. Am adus aceşti bani cu programul oprit patru luni şi jumătate din punct de vedere al plăţii ca urmare a nereguluilor constatate până în octombrie 2011 de Comisia Eoropeană. S-a lucrat zi şi noapte şi am reuşit până în acest moment să aducem încă 855 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că avem o absorbţie pe POR Mediu de peste un milliard de euro, cu o rată de absorbţie de aproape 25 %”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Potrivit ministrului Mediului, ţara noastră trebuie să atragă alte 600 de milioane de euro pe POR Mediu până în 2020. “Dacă pentru perioada de programare 2007-2013 suma aferentă acestui program a fost de 1,1 miliarde de euro, pentru următoarea perioadă, 2014-2020, pentru a ne atinge şi îndeplini angajamentele asumate prin tratatul de aderare avem nevoie de 600 milioane de euro”, a precizat ministrul Mediului. Vâlcea este cel de-al 27-lea judeţ care a semnat contractul de finanţare pentru un proiect privind sistemul integrat al managementului deşeurilor.

În mandatul Rovanei Plumb, Vâlcea a primit 14 milioane de euro pentru infrastructura de apă şi canal.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ