Rovana Plumb cere PNL să retragă de la CCR contestația privind bugetul

| 23 dec, 2014

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a transmis, marţi, un nou apel către liderii PNL şi PDL să retragă contestaţia depusă la Curtea Constituţională pentru proiectul de buget pe anul viitor, arătând din nou că, în caz contrar, mai multe majorări de alocaţii sociale pot fi întârziate.

Printre aceste majorări care pot fi întârziate, ministrul a enumerat cele legate de salariul minim, salariile din sănătate şi educaţie, alocaţiile pentru anumite categorii de copii, pensia minimă socială, alocaţia de hrană pentru copii şi persoane adulte din sistemul de protecţie specială, indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi.

„Reiau apelul către cei doi copreședinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, de a retrage decizia pe car au luat-o, de a contesta la CCR Legea bugetului de stat. Noi considerăm că este nevoie de calm, de constructie și cred că în aceste momente în care se apropie și sfintele sărbători ale Crăciunului, trebuie să facem un apel la tot ceea ce înseamnă dialog, cooperare, astfel încât măsurile de creștere economică, cât și măsurile de protecție socială să-și găsească aplicabilitatea începând cu ianuarie 2015”, a declarat ministrul, într-o conferință de presă.

Plumb a arătat că bugetul pe anul viitor este mai mare decât cel din acest an, astfel că, din cauza contestaţiei, cheltuielile bugetare ar trebui acoperite de la 1 ianuarie în limita a 1/12 din bugetul pe 2014, insuficient pentru acordarea majorărilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ