Rovana Plumb: Din 2014 până în prezent, 100.000 de tineri și-au găsit loc de muncă

| 20 oct, 14:37

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, ministru al Muncii, a declarat marți, la o dezbatere pe tema modificării Legii tinerilor, că prioritatea Guvernului este accelerarea implementării schemei de garanții pentru tineret, care presupune nu numai consiliere și orientare profesională, ci și angajare, transmite Agerpres.

Ea a menționat că 100.000 dintre cei 255.000 de tineri care au beneficiat de acest program, din 2014 până în prezent, și-au găsit un loc de muncă.

"Am discutat cu ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, și o să realizăm o schemă națională în ceea ce privește angajarea tinerilor, pentru că aceasta este ținta proiectului. Sunt o serie de măsuri pe care le-am luat, ca Guvern, la sugestiile pe care le-ați transmis. (...) Noi avem o țintă ca, până în anul 2020, pe Programul operațional capital uman dedicat tinerilor, 441.000 de tineri să beneficieze de acest program, iar suma aferentă este de 471 milioane lei", a subliniat Rovana Plumb, la dezbaterea "Modificarea Legii Tinerilor — Prioritate pentru agenda partidelor politice", organizată de Departamentul Politici pentru Tineret al PSD.

Ministrul Muncii a adăugat că șomajul în rândul tinerilor a scăzut "considerabil", de la o rată de peste 25% în anul 2012, la una de 20,4% astăzi.

"Practic, în trimestrul II al anului 2015, înregistrăm o rată a șomajului de 20,4%, mai mică cu 4,3 procente față de trimestrul I al anului. Rata ocupării în rândul tinerilor crește considerabil în România, se iau măsuri în continuare și, de aceea, este important să stabilim și alte măsuri prioritare în urma dialogului constructiv pe care îl avem cu reprezentanții tinerilor din România, prin asociații, fundații, patronate, sindicate", a afirmat Plumb.

Deputatul PSD Gabriela Podașcă, președintele Departamentului Politici pentru Tineri, a amintit că legea tinerilor nu a mai suferit nicio modificare substanțială din 2006, de când a fost adoptată, iar motivul principal pentru care nu s-a reușit acest lucru a fost lipsa voinței politice.

"De aceea, vreau să profit de această ocazie pentru a lansa o invitație tuturor organizațiilor de tineret din toate partidele politice de a ne susține acest demers și de a ne susține în conturarea unei legi a tinerilor care chiar să vină în sprijinul lor. Eu nu-mi doresc o lege a tinerilor de stânga sau de dreapta, ci îmi doresc o lege a tuturor tinerilor din România. În perioada următoare, m-aș bucura să strângem toate amendamentele și toate propunerile legate de această lege, putem să și fixăm un termen de o lună de zile. Ulterior ne vom întâlni și vom construi un draft al acestei legi", a precizat liderul social-democrat.

La dezbatere au participat parlamentari, reprezentanți ai unor asociații, fundații, patronate și sindicate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ