Rovana Plumb: Poziția liberalilor față de respingerea Codului Fiscal arată filosofia pro-austeritate fără limite

| 18 iul, 16:00

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, afirmă că "o guvernare condusă de Cătălin Predoiu, cu girul Alinei Gorghiu, va însemna să nu se mai reducă TVA, să nu se mai reducă CAS".

Reacția Rovanei Plumb vine după ce vineri președintele Klaus Iohannis a transmis Senatului cererea de reexaminare a Codului fiscal.

"Prin poziția exprimată ieri de liberali am avut confirmarea definitivă a dispariției PNL și a preluării totale a filosofiei pro-austeritate fără limite, promovată în guvernarea PDL. Astăzi, știm că o guvernare condusă de Cătălin Predoiu, cu girul Alinei Gorghiu, va însemna să nu se mai reducă TVA, să nu se mai reducă CAS. Nu m-ar mira ca acești oameni să aibă în plan inclusiv revenirea asupra măsurii de reducere a TVA la alimente. Auzim discuții despre măsuri compensatorii. Datele economice sunt cele care confirmă sustenabilitatea măsurilor propuse. Sigur, probabil că cei din noul PDL s-ar gândi să taie anticipat salarii, să mai crească alte taxe, să reducă ajutoarele sociale pentru că altceva nu știu", a declarat sâmbătă Rovana Plumb.

Citește și:  Victor Ponta a găsit metoda prin care va reduce TVA la 19%

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri spre reexaminare Senatului Legea privind Codul fiscal.

După anunțul Administrației Prezidențiale, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a afirmat că argumentele pentru care președintele Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament sunt corecte și că reexaminarea documentului "se impune ca urmare a proastei guvernări".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ