Rovana Plumb s-a autosesizat în cazul femeii cu cinci copii, decedată în Colectiv: Se va da un ajutor de urgenţă familiei

| 01 noi, 15:10

Rovana Plumb, a declarat în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1 TV că Ministerul Muncii s-a autosesizat în cazul femeii decedate în incendiul de la Clubul Colectiv, lăsând cinci copii orfani.

"Vreau înainte de toate să transmit condoleanțe familiilor îndoliate și să transmit întreaga compasiune față de familiile afectate. Ne-am autosesizat în situația tragică cu cei 5 copii. Am trimis o echipă mobilă de la Primăria sectroului 3. Ca măsuri pe are le-am dispus se insitutie plasamentul, astfel că cei patru minori vor fi preluați de sora doamnei care a decedat, ceea ce înseamnă 600 de lei pe lună pentru fiecare. De asemenea, în urma anchetei, se va da un ajutor de urgență pentru această familie de 5.000 de lei", a declarat ministrul Muncii.

Totodată, Rovana Plumb a precizat că la ancheta condusă de Parchetul General participă și inspectori de la Ministerul Muncii, iar atunci când se va finaliza ancheta vor fi transmise toate informațiile.

Întrebată dacă știe câte persoane lucrau ilegal în club, aceasta a spus că nu are nicio dată în acest sens, adăugând că deține datele celor angajați cu forme legale.

localul Colectiv a fost verificat de patru ori în ultimii doi ani, a mai spus ea.

"Firma a fost controlată de patru ori în decursul a doi ani de zile. M-am documentat și pentru astfel de situații era nevoie ca organizatorul de evenimente să anunțe complexitatea desfășurării pe care le presupune o astfel de manifestare", a punctat Ministrul Muncii.

Femeia de servicu care lucra fără acte în clubul Colectiv murit în incendiu, deși nu trebuia să fie la muncă în tragica noapte. Avea 38 de ani. A lăst în urmă 5 copii minori, cei mai mici dintre ei, gemeni, în vârstă de 11 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ