Rugby. Canada, SUA şi Uruguay ar putea fi adversarele ''Stejarillor" în iunie 2017

| 06 dec, 15:55

Echipele naţionale ale  Canadei, Statelor Unite și Uruguay ar putea fi adversare ale ''Stejarilor'' în meciurile-test din luna iunie a anului viitor, pe lângă naționala Japoniei, confruntarea cu niponii fiind deja confirmată de președintele FRR, Haralambie Dumitraș, citat de Agerpres.

Potrivit site-urilor sportive internaționale de specialitate, o nouă întâlnire între Canada și România este foarte posibilă, fiind înaintată chiar data de 17 iunie pentru momentul întâlnirii, care ar urma să aibă loc pe pământ nord-american.

Un al treilea posibil adversar al României ar fi SUA sau Uruguay, deși s-a vehiculat la un moment dat și numele naționalei Argentinei, ''pumele'' având în program două meciuri acasă contra Angliei și unul contra Georgiei.

În vara acestui an, președintele FRR spunea că ''Stejarii'' vor efectua cu siguranță un turneu, în iunie 2017, ori în America de Nord ori în America de Sud sau în insulele Pacificului (Samoa, Tonga, Fiji).

Naționala de rugby a României va susține un meci test cu Japonia, în deplasare, în luna iunie a anului viitor, potrivit unui comunicat remis marți AGERPRES.

Aceasta întâlnire din cadrul meciurilor test din vară, a fost confirmată de federația niponă pentru data de 10 iunie 2017, urmând să fie inclusă și în calendarul forului mondial, World Rugby. Locul acestui test va fi stabilit în perioada următoare, precizează Federația Română de Rugby.

"Ca urmare a performanțelor reușite de Stejari în meciurile test din noiembrie, trei victorii, forul mondial a programat în calendarul internațional din iunie 2017, un meci test cu Japonia, pe teritoriu nipon. Acest test reprezintă o bună pregătire pentru Cupa Mondială din 2019 care va avea loc în Japonia. Purtătorii frunzei de stejar vor trebui să confirme și cu această ocazie nivelul bun și progresul arătat în această toamnă la meciurile test", a declarat Haralambie Dumitraș, președintele FRR

Până acum, luna iunie era rezervată tradiționalului turneu World Rugby Nations Cup, dar odată cu intrarea în reconstrucție a Stadionului "Arcul de Triumf", acesta nu va mai avea loc la București. Astfel, Stejarii vor juca în iunie trei meciuri, toate în deplasare, primul adversar urmând a fi Japonia.

Aflată pe locul 11 în lume, Japonia este una dintre echipele cu cel mai mare progres din ultimii ani. România ocupă locul 16 în ierarhia mondială. Niponii au intrat în istoria Cupei Mondiale de rugby, după ce la ultima ediție, în 2015, au reușit o victorie de senzație în fața Africii de Sud, 34-32. Mai mult, Japonia va găzdui și următoarea ediție a Cupei Mondiale, în 2019, organizată în premieră pe continentul asiatic.

România și Japonia s-au întâlnit ultima dată în 2014, la București, pe Stadionul "Arcul de Triumf", Stejarii cedând atunci cu 13-18.

În cele trei meciuri test din noiembrie, România a învins echipele SUA (23-10), Canadei (21-16) și Uruguayului (36-10), toate la București.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ