Rusia a fost declarată lider mondial în mortalitatea pe motive de consum de alcool

| 15 mai, 08:28

Rusia a devenit lider mondial printre ţările în care se înregistrează cel mai mare număr de decese (30%) legate de consumul de alcool, precum și cea mai mare rată de creștere a alcoolismului în rândul tinerilor, potrivit datelor cuprinse în raportul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care acoperă perioada 1992-2012.

Datele pentru Rusia sunt incluse în raportul comparativ asupra nivelului consumului de alcool în țările care aparțin acestei organizații, deși procesul de aderare a Rusiei la OCDE a fost înghețat în 2013 pentru o perioadă nedeterminată.

Potrivit OCDE, în ultimii 20 de ani, consumul de alcool în țările dezvoltate a scăzut în medie cu 2,5%. În 2012, în țările care fac parte din OCDE, consumul pe cap de locuitor a reprezentat în medie 9.1 litri de alcool pur pe an, iar această cifră a fost depășita în Estonia, Australia și Franța, unde pe cap de locuitor se consumă aproximativ 12 litri pe an. Cel mai puţin se bea în Israel, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii, Canada, Turcia și Indonezia.

Raportul constată că, în ciuda scăderii generale a consumului de alcool, în multe țări se observa o tendinţă opusă. Lider după rata de creștere a alcoolismului în rândul tinerilor este Rusia, urmată de Estonia, India și China.

Aceeaşi tendință alarmantă a apărut, de asemenea, în Norvegia, Islanda, Polonia, Finlanda Suedia, Regatul Unit și Irlanda. În același timp, tot mai puțin se bea în rândul tinerilor italieni, francezi și sloveni, se arată în raportul OECD.

Este demn de menționat faptul că, în conformitate cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), anual sunt înregistrate mai mult de trei milioane de decese la nivel mondial din cauza abuzului de alcool, din acestea, 500 de mii de decese sunt în Rusia.

Între timp, potrivit datelor oficiale din Rusia, rușii ar fi început să bea mai puțin, iar mortalitatea din cauza consumului de alcool ar fi scăzut.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ