RUSIA aruncă BOMBA! Avertisment ŞOCANT: "Începe războiul"

| 09 iul, 16:34

Renunţarea la actuala misiune de menţinere a păcii din regiunea transnistreană ar putea agrava situaţia şi chiar duce la un nou conflict armat. Avertizarea vine din partea ambasadorului cu misiuni speciale al Federației Ruse în procesul de soluționare a problemei transnistrene, Serghei Gubarev.

Într-un interviu pentru agenţia TASS, Serghei Gubarev a acuzat politicienii moldoveni că cer în mod constant transformarea operaţiunii de menţinere a păcii din regiunea transnistreană într-o misiune de poliţie multinaţională şi încalcă astfel declaraţia semnată la Moscova în martie 2009. Ambasadorul rus a avertizat că această iniţiativă ar putea avea consecinţe dramatice.

De asemenea, oficialul care reprezintă Moscova la negocierile privind soluţionarea conflictului transnistrean a subliniat că o provocare la adresa Tiraspolului înseamnă, de fapt, suspendarea oricăror negocieri.

Diplomatul a mai declarat că Rusia este îngrijorată de stagnarea discuţiilor în formatul 5+2. Totuşi, acesta a salutat faptul că reprezentant din partea Chişinăului la negocieri este Victor Osipov, pe care l-a descris drept un politician flexibil şi pragmatic.

Liderul de la Tiraspol, Evgeni Șevciuk, s-a întâlnit la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cei doi discutând despre riscurile crescânde pentru economia Transnistriei „în condițiile instabilității social-politice regionale și a unor factori creați artificial”.

Citeste si: Adunarea Parlamentară a OSCE condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei

Șevciuk s-a întâlnit azi la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria. Potrivit agenției „Novosti Pridnestrovia”, la întâlnire s-au discutat „riscurile tot mai mari pentru economia regiunii separatiste și factorii creați în mod artificial, care blochează potențialul economic transnistrean”.

În cadrul dialogului s-a accentuat faptul că „acțiunile urmărind creșterea nivelului de sărăcie în regiune, contravin scopurilor de indentificare a unor soluții constructive și amiabile în cadrul negocierilor pentru soluționare a diferendului transnistrean, iar măsurile de presiune suplimentară asupra economiei regiunii din partea Ucrainei și Moldovei sporesc riscurile destabilizării și subminează stabilitatea din zonă”, a comentat reprezentantul Serviciului de presă a lui Șevciuk, citat de „Novosti Pridnestrovia”.

Rogozin a îndemnat părțile implicate în problema transnistreană să „lase retorica belicoasă și acțiunile unilaterale neprietenoase, să înceteze a mai pune bariere artificiale”.

Potrivit sursei, în cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre problemele cetățenilor Federației Ruse care locuiesc în regiunea transnistreană și, de asemenea, aspectele „realizării cu succes” în autoproclamata republică a proiectelor umanitare, lansate de Moscova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ