RUSIA. Inamicul numărul 1 al lui Putin ar putea fi ținut în închisoare până după alegeri

| 28 feb, 20:14

Opozantul numărul unu al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, convocat să compară luni în faţa unui judecător pentru organizarea de manifestaţii neautorizate, a acuzat marţi autorităţile ruse că vor să-l plaseze în detenţie pe durata alegerilor prezidenţiale din 18 martie, informează AFP, citată de Agerpres.

"O audiere la tribunal cu privire la Navalnîi va avea lor la 5 martie", a declarat Svetlana Skacikova, purtătoarea de cuvânt a tribunalului Tverskoi, la Moscova.

"Se pare că acest plan ingenios constă în a mă pune în libertate abia la 5 aprilie, pentru ca eu să ratez ziua scrutinului şi orice eventuală manifestaţie de protest" împotriva rezultatelor alegerilor, a denunţat Navalnîi pe blogul său.

Arestat pentru o scurtă perioadă joi, el a fost acuzat de "încălcare repetată" a legii privind organizarea de manifestaţii, infracţiune pasibilă de 30 de zile de detenţie. Dacă el va fi declarat vinovat la 5 martie, Aleksei Navalnîi riscă să se afle în detenţie până la 5 aprilie.

Declarat ineligibil din cauza condamnării sale judiciare care este, în opinia sa, orchestrată de Kremlin, opozantul în vârstă de 41 de ani le-a cerut susţinătorilor săi să boicoteze şi să supravegheze alegerile prezidenţiale.

Ultima manifestaţie organizată de opozant a avut loc la 28 ianuarie, reunind mii de ruşi peste tot în Federaţia Rusă, pentru a denunţa "farsa" pe care o reprezintă scrutinul prezidenţial, pe care Vladimir Putin ar urma să-l câştige fără surprize.

Săptămâna trecută, Leonid Volkov, braţul drept al lui Navalnîi, a fost deja condamnat la 30 de zile de detenţie pentru aceleaşi motive. El se va afla în ziua scrutinului în spatele gratiilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ