Rusia pregăteşte terenul pentru un RĂZBOI ECONOMIC cu Occidentul. Măsurile luate în taină de Kremlin

| 14 noi, 2014

Rusia a profitat de prețul scăzut al aurului pentru a-și umple depozitele cu acest metal prețios, semn, pentru unii analiști, că se pregătește pentru posibilitatea unui lung război economic de uzură cu Occidentul, scrie ziarul The Telegraph.

Conform unui raport al Consiliului Mondial al Aurului, Moscova a cumparat în ultimele luni 55 de tone de aur, mai mult decât orice altă țară, atunci când prețurile au început să scadă.

Cotidianul britanic notează că puterea de la Moscova Vladimir este bănuită că ar strânge cantități imense de aur, stocurile acumulate in ultimii zece ani ajungând la aproximativ 1.150 de tone.

Aceste rezerve ar putea să-i ofere Kremlinului suficientă forță să preîntâmpine declinul eventual al monedei naționale.

Din momentul în care SUA și UE au impus sancțiuni Rusiei, ca urmare a conflictului din Ucraina, rubla a început să simtă presiunea uriașă. În plus, prețurile în scădere ale petrolului au început să afecteze economia. Încasările din vânzarea petrolului și gazului reprezintă 45% din veniturile bugetului Rusiei.

În total, băncile centrale din lume au cumpărat 93 de tone de aur în al treilea trimestru. Se estimează că în 2014 băncile centrale vor cumpăra până la 500 de tone de aur.

În topul ţărilor cu cele mai mari rezerve de aur Statele Unite dețin primul loc, cu 8.133,5 tone, urmate de Germania, cu 3.384,2 tone și de Italia cu 2.451,8 tone. Rusia se află abia pe locul 5, cu 1.094,7 tone.

Mişcare NEAŞTEPTATĂ făcută de Rusia. Ce se întâmplă pe aeroportul Belbek din Crimeea

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ