S-a stabilit data pentru finala Eurovision 2015. Concursul va fi găzduit de televiziunea publică din Austria

| 24 iul, 2014

Finala Eurovision 2015 va avea loc pe 23 mai, în Austria, semifinalele fiind programate pe 19 şi 21 mai, informează site-ul oficial al concursului.

Ediţia Eurovision de anul viitor este organizată de European Broadcasting Union (EBU) şi de televiziunea publică din Austria, ORF, după ce Conchita Wurst, care a reprezentat această ţară, a câştigat detaşat ediţia 2014 a concursului. 

În următoarele săptămâni, ORF va transmite decizia referitoare la oraşul-gazdă pentru Eurovision 2015, cele trei nume în competiţie fiind Vienna, Graz şi Innsbruck.

Concursul Eurovision 2014 a avut loc anul acesta la începutul lunii mai, la Copenhaga. România a fost reprezentată de Paula Seling şi Ovi, cu piesa 'Miracle'. Controversatul personaj Conchita Wurst - o divă cu barbă- a câştigat detaşat concursul de anul acesta, cu piesa 'Rise Like a Phoenix'. 

Eurovision este unul dintre cele mai populare şi longevive concursuri muzicale din lume. Printre vedetele care au câştigat Eurovision se numără Celine Dion şi ABBA. 

Concurenţii ce iau parte la acest spectacol sunt aleşi în urma unor selecţii naţionale, produse de televiziunile publice locale, membre EBU. Potrivit regulamentului, câştigătorul concursului este stabilit în urma votului juriului de experţi din ţările participante şi a votului publicului din aceleaşi ţări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ