S-a văzut în Parlament cât de mult le pasă celor din ACL de votul din Diaspora

| 26 noi, 2014

Marți a avut loc în Parlament dezbaterea legată de modul în care  s-a desfășurat procesul de vot în diaspora, eveniment ce a marcat și prima declarație a lui Victor Ponta în fața Legislativului de la alegeri. Întâlnirea a reprezentat de asemenea și cea mai bună manieră în care românii au putut vedea cum se raportează principalele forțe politice din țara noastră față de acest subiect.

Victor Ponta și-a început discursul prin a le mulțumi românilor din străinătate pentru că au venit la urne, indiferent de candidatul pe care l-au votat. „Vreau să spun încă o dată că regret faptul că nu toţi au putut vota, că am plătit preţul politic, dar îmi permit să atrag atenţia că cei care au votat în diaspora nu ştiu dacă au venit, sigur au votat cu candidatul Klaus Iohannis majoritatea, mai puţin cu mine, dar nu cred că au venit neapărat de dragul unor partide politice care vorbesc în numele diaspora”, a spus premierul. În ceea ce privește măsurile ce se pot lua cu scopul de a îmbunătăți pe viitor procesul electoral din străinătate, premierul a ținut să precizeze că este de datoria celor reprezentanţi în Parlament, a grupurilor politice să adopte anumite măsuri legislative, cum ar fi introducerea votului electronic și prin corespondență, menite să asigure o mai bună desfășurare a procesului electoral.

Citeşte şi: Adio angajamente: Iohannis anunță că va continua scandalul politic de tip Băsescu

Atitudinea liderului executivului este cu atât mai importantă cu cât ea a contrastat puternic cu modul în care aleșii PNL și PDL au ales să se comporte și mai ales să pună problema. Astfel, Ludovic Orban, care probabil într-o încercare de a se poziționa cât mai bine în perspectiva vacantării de către Klaus Iohannis a funcției din partid a ținut să îl atace direct pe Victor Ponta: „Solicit de la această tribună Parchetului de pe lângă ICCJ să nu trateze această anchetă că pe o anchetă oarecare. Violarea dreptului la vot, drept fundamental pentru orice cetăţean, în orice democraţie, constituie cea mai gravă încălcare a democraţiei. Domnule Ponta, sunteţi o pată pe obrazul României, sunteţi omul care aţi reuşit să ne faceţi de ras în faţă întregii Europe. Plecaţi!”.

În schimb, nici domnul Orban nici alți vorbitori din partea opoziției nu a venit cu nimic concret, preferând să transforme dezbaterea din Parlament într-o ceartă politică, în care orice discuție constructivă este secundară dorinței de a lovi în adversarii politici. În loc să prezinte  propuneri concrete sau cel puțin să critice soluțiile propuse de primul-ministru, cei din opoziție au reușit doar să facă un scandal din care, în final, nimeni nu are de câștigat.

Ce s-a întâmplat marți reprezintă dovada perfectă a interesului pe care cei din opoziție îl acordă în realitate votului din Diaspora, reieșind cum pentru ei această temă nu a avut decât o dimensiune electorală pe care încearcă să o rostogolească în prezent. În loc să propună ceva concret, parlamentarii PNL și PDL au făcut un circ ieftin, ajungând inclusiv la afirmații despre cum Victor Ponta ar trebui pedepsit pentru anumite probleme apărute în desfășurarea procesului electoral. Devine evidentă ipocrizia de care liderii opoziției dau dovadă atunci când vine vorba despre subiectul care l-a făcut pe Klaus Iohannis președinte al României, ei preferând să dea în continuare din gură în loc să facă efectiv ceva pentru a îmbunătăți situația din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ