S-au scumpit lactatele, urmează gazul şi carburanţii

| 09 oct, 2013

În ultimele două zile cei mai mari producători de pe piaţa Republicii Moldova au scumpit cu circa 5% o serie de produse lactate precum untul, brânzeturile şi yaurturile.

După lactate,urmează şi produsele petroliere. Astfel câteva companii petroliere au depus deja la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică notificările privind majorarea de la sfârşitul săptămânii a preţului gazului lichefiat cu până la 60 de bani pentru un litru, potrivit adevărul.

În consecinţă un litru de gaz lichefiat va ajunge să coste 9,40-9,50 de lei comparativ cu preţul actual de 8,85-8,95 lei. Operatorii petrolieri dau vina pe creşterea preţurilor de import. Doar în ultima lună costul unei tone de gaz lichefiat s-a majorat cu circa 100 de dolari şi a ajuns la aproximativ 780 de dolari.

Un alt factor ce a influenţat costul carburanţilor este deprecierea semnificativă a leului. Potrivit unor operatori de pe piaţă în următoarele zile se vor scumpi cu 60-80 de bani pentru un litru benzina şi motorina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ