S-a aflat de ce ura Hitler evreii. Motivul este legat de o poveste de dragoste

| 20 mar, 2014

În castelul Ducilor de Pomerania este găzduită o expoziție ce reprezintă dovada relației dintre Hitler și o tânără poloneză, pe jumătate evreică. Expoziția ce conține tablouri, poezii, scrisori și obiecte personale ale Fuhrer-ului, ce atestă povestea de dragoste de la sfârșitul Primului Război Mondial, a fost deschisă publicului în 2012.

Sa fie oare motivul pornirii antisemite? Iubita secretă a lui Hitler era evreica

În toamna anului 1918, orbit de gaz, Adolf Hitler a fost internat timp de o lună în spitalul din Pasewalk, Polonia. Până de curând, despre activitatea sa în perioada 19 noiembrie 1918, când a fost externat, și 12 septembrie 1919, când a participat pentru prima dată la o ședință a Partidului Muncitoresc German nu se știa aproape nimic. Deși vehement negate în perioada nazistă, zvonurile cu privire la relația dintre tânărul Hitler și o asistentă medicală erau numeroase. Din documentele poloneze declasificate aflăm că, deși dispărută din istorie din motive politice, femeia chiar a existat. Jutta von Sznabel provenea dintr-o familie oarecum înstărită, tatăl fiind proprietar de pământ. Mama sa era pe jumătate evreică. Tânăra s-a îndrăgostit de șarmul de artist al lui Adolf, și la puțin timp după ce s-au cunoscut au luat decizia de a locui împreună. Jutta a continuat să lucreze ca asistentă la spital, în timp ce Hitler stătea acasă, dezvoltându-și talentul artistic și refuzând să se angajeze. După numai 8 luni, fata și-a anunțat familia că are intenții serioase, și că în curând se vor căsători. Familia ei nu a fost de acord, în principal din cauza dezinteresului său față de muncă. Cei doi s-au despărțit, iar Adolf a plecat la Munchen.

Adolf o învinuiește pe mama tinerei pentru eșecul relației, și mulți consideră că acesta este un motiv pentru care ideile sale antiseminte s-au înrădăcinat foarte bine. Despre ea se știe că după despărțirea de viitorul conducător, s-a adâncit în muncă. Odată cu venirea la putere a Germaniei naziste, ea a fost obligată să țină secretă această poveste, iar până terminarea războiului, ea fost monitorizată de către Gestapo. În mai 1945, Jutta a fost capturată și interogată de către soldații ruși. În 1949 ea s-a refugiat în Israel, unde a primit cetățenie sub numele de Judith Rosenbaum. Ea a murit în 1965.

Se pare că Jutta a păstrat toate lucrurile ce i-au rămas de la Fuhrer. Acestea au fost păstrate în arhiva de documente a orașului Szczecin. Până în 2011, autoritățile poloneze au negat existența acestora. Acum însă, expoziția este deschisă vizitatorilor și prezintă tablouri, poezii, scrisori, obiecte personale și opera ”Andromache”, scrie historia.ro.

Tag-uri: Hitler
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

114 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 oct, 20:55
AhrrMouse
dmqeghjrbygthnthdOpisp atorvastatin versus simvastatin side effects
atorvastatin 80 mg atorvastatin para que es how do you pronounce atorvastatin
17 oct, 21:52
Webbclife
tsnikaeegxhofbldOpispBtjunurnj
trazodone hcl 100mg for dogs trazodone snort trazodone dizziness
17 oct, 17:45
NbecSeeta
zxsxrgrnhnddOpispBtjunurnw
neurontin 300 mg tabllets medicine gabapentin 600 mg neurontin 100 mg capsule
17 oct, 04:52
Edvdaxopy
nsfjdegdyqrilergjvgheessuchejzk
oq e atenolol tenormin in lactation should i take atenolol with food
16 oct, 08:44
Jnrcheessuche
rgfwanswdnfsdxheessucheqtu
side effects of bactrim in the elderly bactrim mrsa abscess another name for bactrim

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ