Să-ți fie rușine, Mircea Băsescu!

| 19 iun, 2014

Mircea Băsescu reușește, la răstimpuri, să-i dea niște fratelui său niște lovituri mai aprige decât orice campanie orchestrată și condusă de prim-soliștii de la Antena 3. Nu m-ar mira ca președintele să-și dorească arestarea lui, ca unică metodă de a-l ține departe de trăznăi.

În 2009, când Mircea Băsescu s-a asociat într-o firmă cu obiect de activitate comerțul cu armament, lui Traian Băsescu i-a trecut glonțul pe la ureche. "Dacă fratele meu se mai bagă într-o firmă din asta dubioasă, s-ar putea să nu mai candidez. De duşmani te poti apăra, dar este extrem de greu să te aperi de propriul frate", a spus Traian Băsescu atunci, după dezvăluirile din presă.

Iată, la câțiva ani distanță, fratele cel mic mai face o boacănă. Intră într-un anturaj cu adevărat dubios (președintele a ales corect cuvântul) și - nici n-ar trebui să ne mire - cumetria cu Bercea Mondial se transformă într-o poveste cu mafioți, bani, șpăgi, amenințări, arestări, înregistrări cu camera ascunsă.

Citește și: Primele înregistrări în scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondial: Am primit banii, Traian ştie

De câte ori apare numele lui Mircea Băsescu într-un scandal, apar și bani. Banii sau posibilitatea de a face bani par să fie mai irezistibile decât acadeaua pentru fratele cel mic. Pentru că ce altă motivație mai puternică ar putea exista astfel încât să-ți inhibe orice reflex de apărare a ta și a familiei tale (nu-mi spuneți că fratele președintelui nu și-a imaginat ce consecințe ar putea avea asupra imaginii președintelui implicarea sa într-o firmă de armament sau încuscrirea cu un clan cunoscut - și condamnat în final - pentru activități de tip mafiot)?

De-acum, eu propun să urmărim faptele și desfășurarea lor și să nu ne luăm după reacțiile la cald, pentru că obicei ne frigem. Din înregistrările apărute la Antena 3 (așa trunchiate, cum au fost date), reiese clar că au fost făcute de fiul lui Bercea Mondial, cel mai probabil cu o cameră-nasture. Scopul? Poliță de asigurare. Pentru ce? Pentru niște sute de mii de euro plimbate nu e clar prin câte mâini, dar e clar că nici Mircea Băsescu, nici fiul lui Bercea Mondial nu neagă existența banilor. Ce se putea cumpăra cu acești bani? Libertatea lui Bercea Mondial - o spune fiul său, iar Mircea Băsescu nu-l contrazice. De ce s-ar discuta astfel de lucruri în biroul fratelui președintelui, aducându-se în discuție și numele lui? De-aici încolo putem să facem tot felul de scenarii, dar eu aș aștepta măcar rechizitoriul, pentru că DNA i-a chemat la audieri pe toți cei implicați.

Citește și: CTP: "Cui se adresează Traian Băsescu, unor oligofreni? Practică un securism omniscient"

Că discursul lui Traian Băsescu a fost unda verde pentru procurori să-i aresteze fratele sau, din contră, că va interveni subteran pentru libertatea fratelui său, astea sunt discuții și deja analiștii au dat ca sigure ambele variante - deci cineva va clama că a avut dreptate. În mod cert, președintele rămâne cu problema fratelui mai mic și eu sunt destul de sigur că uneori ar vrea să-l închidă într-o cameră și să arunce cheia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ