Să o atacăm pe IOANA PETRESCU pentru că nu este ELENA UDREA sau EBA

| 16 iul, 2014

Oricine îndrăzneşte să aducă o critică, fie ea cât de mică, celor două doamne din anturajul lui Traian Băsescu, este luat instant la ţintă de şeful statului.

Nu trebuie să fii un fin observator al preşedintelui Traian Băsescu pentru a constata că dublul standard este unul din atributele lui definitorii. Iar filmul discuţiilor de la Cotroceni pe tema CAS, publicat de Administraţia Prezidenţială, vine să devoaleze o dată în plus fariseismul lui Traian Băsescu.

Desigur, cea mai mare parte a interpretărilor şi a analizelor din media ultimelor două zile au insistat mai degrabă pe disputa Ponta-Băsescu şi mai puţin pe maniera în care şeful statului a tratat-o pe Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor. Venită la Cotroceni cu cele mai bune intenţii alături de premierul Ponta, tânărul ministru al Finanţelor a fost decentă şi politicoasă în faţa atitudinii brutale manifestată de Traian Băsescu. Preşedintele i-a aruncat în faţă întrebări în cascadă, într-o tentativă josnică de a o intimida, utilizând totodată şi un ton total nepotrivit faţă de unul din tinerii valoroşi ai acestei ţări.

Citeşte şi: ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

Unde este fariseismul lui Traian Băsescu în toată această situaţie? Este cât se poate de simplu. Deunăzi, acelaşi locatar de la Cotroceni care în 6 luni îşi va fi încheiat ultimul său mandat, tuna şi fulgera împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu. Liderul Forţei Civice avusese cutezanţa să o atace pe Elena Udrea într-o scrisoare deschisă, dezlănţuind furia şefului statului. “Pentru că nu a avut curajul să dea în mine s-a răcorit pe o femeie. Atâta poate", a comentat preşedintele criticile formulate de MRU la adresa fostei doamne Cocoş. Tot la fel de proaspete în memoria românilor sunt ieşirile preşedintelui prin care lua apararea “fetiţei” lui, gafeurul de serviciu din Parlamentul European între 2009-2014 cât timp EBA a deţinut poziţia de europarlamentar.

Cu alte cuvinte, oricine îndrăzneşte să aducă o critică, fie ea cât de mică, celor două doamne din anturajul lui Traian Băsescu, este luat instant la ţintă de şeful statului. În schimb, atunci când el însuşi este protagonistul unui comportament grobian, aşa cum a demonstrat-o vizavi de Ioana Petrescu, preşedintele aplică altă unitate de măsură – dublul standard.

Mai trebuie spus ceva. Ioana Petrescu nu şi-a făcut niciodată un titlu de glorie din absolvirea Harvard-ului, deşi ar avea toate motivele şi argumentele în acest sens. În timp ce actualul ministru al Finanţelor se forma la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, fiica cea mică a stimabilului nostru preşedinte se forma şi ea la cluburile din fiţe din Dorobanţi. Când Ioana Petrescu aprofunda ştiinţele economice, mezina preşedintelui nu avea prea multe “succesuri” când încerca să ne detalieze în limba română activitatea sa în PE.

Citeşte şi: VICTOR PONTA îi răspunde preşedintelui după două zile: Aşa voi acoperi reducerea CAS

Dacă cel care ar fi încercat să o ia peste picior pe Ioana Petrescu ar fi fost vreun doctor în economie, atunci poate că s-ar mai fi găsit ceva circumstanţe atenunate. Însă când protagonistul atacului este un preşedinte care probabil că n-a citit în viaţa lui o carte de economie, lucrurile se schimbă radical. Atât de bine s-a priceput preşedintele “MTO” la economie încât a avut o singura solutie in faţa recesiunii: să taie salarii şi pensii şi să mărească TVA, în timp ce el şi ai lui făceau afaceri la Nana şi prin toată ţara! Iar cei mai în măsură să judece atitudinea preşedintelui sunt însăşi românii, nevoiţi să asiste pentru a câta oară la spectacolul grotesc pe care îl pune cu regularitate în scena politică Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

20 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 apr, 21:12
aduhuuc
Coagulopathy, pelvicalyceal carbon employment, meeting eyedrrops safety?
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxil Dose For 55 Pounds Amoxicillin 500mg Capsules iyi.hwok.obiectiv.info.ihv.yk http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
15 apr, 20:41
ahaxepujoyazo
H happens: squares inherent nappies; budding.
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxil Amoxicillin Online cpd.jubm.obiectiv.info.crc.go http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
21 aug, 2014
elly
Daca Romanii vor vota in acest an o "tarfa" si un "neamt" la cotroceni inseamna ca nu mai avem ce spera. Sa votezi aceiasi oameni care cu trei ani ti-au taiat salariile, pensiile, au inchis spitale, etc, etc. Guvernul care a luat putinii bani a romanilor (saraci) si a dat la bogatii din camarila lui Basescu (Udrea, Blaga, Macovei, Videanu, Boc, etc..etc) inseamna ca ne meritam soarta.
Cand noi Romanii vom fi uniti!!!! pentru binele nostru.
Cum este posibil ca niste golance Udrea si Eba ( care si-au expus goliciunea si la propriu si la figurat!!!)sa o vorbeasca de rau pe Ioana Petrescu. Rusine sa le fie.
17 aug, 2014
Mihaela
Cine este d-ra ministru
Cititi va rog, articolul de per link ca sa va lamuriri cum a ajuns la Harvard si care sunt exact marile ei merite !
http://www.nasul.tv/2014/07/18/bomba-zilei-pe-afara-i-vopsit-gardul-inauntru-i-leopardul-informatiile-secrete-ale-ioanei-petrescu/
10 aug, 2014
iulian
Deocamdată aveţi legi creatte special pentru hoţi.
Eu atât i-aş putea spune Ioanei Petrescu: de ce nu aplică cele văzute în occident referitoare la banul public, care acolo este sfânt? Autorităţile au toate pârghiile posibile ca să ia măsuri împotriva evaziunii fiscale şi totuşi se plâng că nu pot lua măsuri drastice. Vă râd în nas nişte ciobani care s-au privatizat şi fură banul public neplătind obligaţiile la stat: De ce nu luaţi măsuri de detenţie în funcţie de suma eludată? Ia luaţi-l pe domnul patron şi arestaţi-l pentru o zi , o săptămână , o lună şi veţi vedea că nu va mai avea chef de furat de la bugetul statului. Desfiinţaţi amenzile şi înlocuiţi-le cu închisoarea şi rezultatele vor fi spectaculoase, căci amendând asemenea hoţi, aceştia vă râd în nas deoarece sunt plini de bani.
21 aug, 2014
elly
aveti dreptate dar trebuie sa existe vointa. Cand Fiscul va fi mai dur si ar aplica legea plus s-ar da legi care sa pedepseasca pe patonii(tot bogatii nu platesc!!!!!! dar au gura mare) sau intreprinderile de stat cu salarii foarte mari! poate ar exista bani si pentru investitii mai multe.
Dar cei ce nu platesc taxe la stat(ex.televiziunea Realitatea tv - dupa ce au furat tot ei sunt cu gura mare.)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ