Sancțiuni DURE după meciul cu Ungaria: zeci de amenzi, oameni reținuți şi interdicții pe stadioane

| 12 oct, 2014

Jandarmii bucureşteni au aplicat sâmbătă amenzi în valoare de totală de 18.000 de lei în urma incidentelor care au avut loc în interiorul Arenei Naţionale unde s-a desfăşurat meciul de fotbal România-Ungaria.

 

"În urma intervenţiei Jandarmeriei în interiorul arenei sportive, peste 50 de persoane au fost identificate de forţele de ordine, dintre acestea 30 fiind sancţionate contravenţional pentru provocare de scandal, aruncarea de obiecte asupra suporterilor, pătrunderea în stadion fără documente de acces, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu, proferarea de injurii şi expresii jignitoare, etc. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 18.000 de lei", potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei remis duminică.

Dintre persoanele sancţionate contravenţional, 20 au primit şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de la şase luni la un an.

De asemenea, în urma sesizării poliţiştilor, aceştia fac cercetări pentru săvârşirea a 19 infracţiuni, majoritatea pentru deţinerea şi utilizarea de materiale pirotehnice, precizează sursa citată.

"La finalul partidei, defluirea suporterilor români şi transportul suporterilor unguri la Gara Băneasa s-a realizat fără probleme. (...) Traseul de deplasare al trenului cu suporterii unguri nu a traversat sau staţionat în gări importante din ţară, astfel încât sa fie eliminate orice acte de violenţă care ar fi putut afecta cetăţenii. Trenul cu care s-au deplasat suporterii unguri a părăsit teritoriul României astăzi, în jurul orei 11,00, fără a fi înregistrate incidente", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Pentru acest meci au fost mobilizaţi peste 12.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne - jandarmi, poliţişti, pompieri şi poliţişti de frontieră, precizează sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ