Săptămână de foc în Justiție. Dragnea și Kovesi, audiați în paralel. Ponta și Cosma află sentința

| 19 mar, 19:22

Urmează o săptămână de foc în Justiție! Liviu Dragnea va fi audiat în 21 martie la Curtea Supremă, în dosarul ,,Bombonica”. În aceeași zi, dar la Consiliul Magistraturii, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, va da explicații după ce a fost acuzată de abateri disciplinare. Săptămâna aduce și sentințe pentru fostul premier Victor Ponta, familia Cosma și fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc.

Reluat de la zero în toamnă, procesul în care Liviu Dragnea e judecat pentru că ar fi menținut ilegal în funcție angajate la Protecția Copilului din Teleorman se apropie de final. Judecătorii Curții Supreme au decis să îl audieze pe liderul PSD miercuri, în 21 martie. În paralel, șefa DNA a fost chemată la CSM. Laura Codruța Kovesi va fi audiată de procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, după ce Inspecția Judiciară a acuzat-o de abateri disciplinare.

Săptămâna aduce și sentințe în procese celebre.

Judecata în celebrul dosar Turceni-Rovinari s-a încheiat. Judecătorii vor anunța verdictul, în primă instanță. Victor Ponta și fostul ministru Dan Șova sunt acuzați de ilegalități pe care le-ar fi comis în calitate de avocați. La ultimul termen, procurorii au cerut ani grei de închisoare pentru amândoi.

Intrați într-un război deschis cu procurorii DNA, fostul parlamentar PSD Vlad Cosma și tatăl său, Mircea Cosma, fost șef al Consiliului Județean Prahova, vor afla săptămâna aceasta sentința definitivă. În primă instanță, ei au primit cinci, respectiv opt ani de închisoare, după ce au fost acuzați că ar fi încălcat legea într-o campanie electorală din 2012.

Săptămâna asta ar putea aduce prima sentința și pentru Viorel Hrebenciuc. Fosta eminenţă cenuşie a PSD ar putea primi până la 15 ani de închisoare. El este judecat în dosarul retrocedării a 43 de mii de hectare de păduri, în valoare de peste 300 de milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ