La ASTA nu te gândeai: ce se întâmplă dacă te dai cu SARE pe piele

| 03 noi, 2014

Organismul uman contine aceeasi concentratie de minerale si nutrienti ca apa de mare, asa ca nu e de mirare faptul ca sarea este aliatul nostrul natural atunci cand vine vorba despre a ne echilibra, proteja si revigora trupul si pielea.

Una dintre cele mai mari diferente dintre sarea de mare si cea obisnuita consta in continutul de minerale. Sarea de mare este foarte bogata in magneziu, calciu, sodiu si potasiu, toate acestea jucand un rol important in sanatatea corpului si pielii noastre. Atunci cand intampini probleme la acest capitol, iar pielea iti este uscata si se irita usor sau se inroseste (in special in seoznul rece), sarea de mare iti poate fi de un excelent ajutor. Iata cum este posibil:

Masca pentru fata

Sarea si mierea au amandoua prorietati antiinflamatorii, avand puterea de a calma pielea iritata si crapata. De asemenea, hidrateaza si regleaza nivelul sebuumului.

Citeşte şi: DESCOPERIRE. Miracol pentru sănătate: de ce e bine să bei apă sărată în fiecare dimineaţă

Reteta: Amesteca doua lingurite de sare de mare cu 4 lingurite de miere. Aplica pasta rezultata pe pielea curata, evitand zona ochilor. Las-o sa actioneze timp de 10-15 minute, iar inainte sa clatesti, acopera-ti chipul, pentru 30 de secunde, cu o carpa moale inmuiata in apa calduta. Cu miscari circulare ale degetelor, maseaza-ti usor fata pentru a o exfolia, iar apoi clateste. Aplca-ti apoi crema preferata.

Lotiune tonica anti-sebuum

Sarea ajuta la curatarea porilor in profunzime, elimina bacteriile si regleaza nivelul sebuumului, devenind un aliat de nadejde in lupta contra acneei.

Reteta: Amesteca o lingurita de sare cu o cana micuta de apa intr-o sticluta cu pulverizator, pana cand sarea se topeste complet. Aplica pe pielea curata si uscata, evitand ochii. Foloseste o data sau de doua ori pe zi.

Scrub pentru corp

Sarea este un exfoliant natural acre elimina cu succes celulele moarte ale pielii. In plus, mineralele ajuta la hidratarea so regenerarea pielii.

Reteta: Amesteca un sfert de cana de sare cu jumatate de cana de ulei de masline sau ulei de cocos, pana obtii o pasta cu o consistenta densa. Daca vrei, poti adauga si 10 picaturi din uleiul esential pe care il preferi. Maseaza-ti corpul cu aceasta pasta in timpul dusului, folosind miscari circulare.

Scrub pentru improspatarea pielii

Sarea este un exfoliant cu capacitatea de a regenera si reimprospata pielea. Aloe vera hidrateaza si vindeca, in vreme ce lavanda este un antiseptic natural si regleaza circulatia.

Citeşte şi: Care este mai sănătoasă: sarea de mare sau sarea de masa?

Reteta: Amesteca jumatate de ceasca de sare, un sfert de ceasca de suc sau gel de aloe vera, un sfert de ceasca de ulei de care preferi, o lingura de flori uscate de lavanda si 10 picaturi de ulei esential de lavanda. Acest amestec sub forma unei paste se maseaza pe corp sub dus cu miscari circulare.

Mai multe, pe agentiadepresamondena.com

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ