SARMIZEGETUSA. Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia va fi modernizat cu fonduri UE

| 07 iul, 2014

SARMIZEGETUSA. Drumul judeţean care face legătura între localitatea hunedoreană Costeşti şi cetatea dacică Sarmizegetusa Regia va fi modernizat printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă europeană în valoare de 7,4 milioane de euro, cu termen de finalizare 31 decembrie 2015.

SARMIZEGETUSA. Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va cofinanţa lucrările cu 2% din valoarea proiectului, investiţia urmând să fie realizată de o firmă care va câştiga licitaţia publică electronică ce va fi lansată de autorităţi, în scurt timp, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

CITEȘTE ȘI: ENIGME ROMÂNEŞTI. Descoperiri uluitoare despre care nimeni NU are curaj să vorbească

'Proiectul trebuie să fie terminat până la 31 decembrie 2015. Ne dorim atât de mult să finalizăm acest drum încât, cu siguranţă, vom reuşi să-l ducem la bun sfârşit. Din momentul în care vom primi aprobarea de finanţare, documentele de licitaţie vor fi scoase imediat pe SEAP. Sperăm să nu avem contestaţii, în aşa fel încât constructorul care va câştiga licitaţia să ne poată oferi, până la 31 decembrie 2015, un drum modernizat, la standardele pe care ni le dorim', a declarat luni, pentru AGERPRES, administratorul public al CJ Hunedoara, Dan Stoian.

CITEȘTE  ȘI:Orașul SECRET de sub Sarmizegetusa, între mister și legendă

 

El a arătat că studiul de fezabilitate al proiectului se află în faza de actualizare, iar proiectul tehnic este în procedură de reevaluare, toate aceste acţiuni având ca scop accelerarea procedurilor de realizare a investiţiei.

Drumul judeţean care va fi modernizat are o lungime de 18 kilometri şi este principala cale de acces spre fosta capitală a Daciei, Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei. Monumentul UNESCO se află în administrarea CJ Hunedoara şi este vizitat de mii de turişti în fiecare an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ