SCADE RITMUL de acordare a creditelor de către bănci

| 02 sep, 13:21

Volumul creditelor noi în lei acordate de bănci şi-a mai temperat creşterea în iulie, atât pentru populaţie cât şi pentru firme, însă sumele rămân semnificativ mai ridicate decât cele înregistrate în urmă cu un an, reiese din datele publicate de Banca Naţională a României.

Astfel, creditele noi în lei contractate în luna iulie de persoanele fizice şi juridice au însumat 4,5 miliarde de lei, în scădere cu 12,5% faţă de luna anterioară, când s-au acordat credite de 5,14 miliarde de lei.

Creditele de consum contractate de populaţie au însumat 1,65 miliarde de lei, cu 22,5% sub nivelul înregistrat în iunie, respectiv 2,02 miliarde de lei, dar aproape dublu faţă de valoarea înregistrată în urmă cu un an. Şi volumul creditelor în lei pentru locuinţe ale populaţiei s-a redus în iulie, la 905 milioane de lei, de la 1,16 miliarde de lei cu o lună în urmă (22%), însă şi aici valoarea totală este aproape dublă faţă de 560 de milioane de lei acum un an.

Împrumuturile în lei acordate firmelor în luna de referinţă au scăzut, de asemenea, faţă de luna anterioară cu 13%, de la 2,19 miliarde de lei la 1,9 miliarde de lei.

În privinţa împrumuturilor în euro acordate în luna iulie, şi acestea sunt în scădere atât pentru populaţie cât şi pentru firme, însă volumul rămâne peste cel înregistrat în urmă cu 12 luni. Astfel, creditele noi în euro au însumat, în iulie, aproape 238 de milioane de euro, în cădere de la 280 de milioane de euro în urmă cu o lună (15%), dar în creştere de la 182 de milioane de euro acum un an (30,8%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ