Scandal la CNA: Şedinţa a fost suspendată după ce membrii s-au ameninţat cu plângeri penale

| 17 iun, 2014

Şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de marţi a fost suspendată după ce membrii Consiliului au votat pentru încetarea transmiterii acesteia pe pagina de Facebook a colegului lor Valentin Jucan, care însă le-a spus că nu o va opri.

"Vă anunţ că nu mă voi opri şi abia aştept să văd plângerea penală pe care o veţi formula', a spus Jucan, precizând că şedinţele Consiliului sunt publice.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat că este obligată să suspende şedinţa şi a subliniat că fiecare membru CNA are dreptul la imagine. 'Aveţi varianta ca dacă nu se opreşte filmarea să facem plângere penală', le-a spus Georgescu membrilor Consiliului.

Ea a fost de părere că, înainte de campanii prezidenţiale, Narcisa Iorga intră 'într-un sindrom uşor psihicalizat', transmite Agerpres.

"Vă rog să vă abţineţi de la a face jigniri, după care distrugeţi înregistrările audio. Vă rog să îmi puneţi la dispoziţie imediat după ce se încheie şedinţa înregistrarea audio în aşa fel încât să nu mai dispară", a solicitat Iorga.

Ea a reacţionat şi la măsura luată de preşedintele Consiliului. 'De ce suspendaţi şedinţa? Sunt invitaţi în sală. Este încă o metodă de a nu vă îndeplini obligaţiile', a fost de părere Iorga.


Potrivit acesteia, nu există niciun temei legal prin care unii membri CNA să interzică transmiterea unei şedinţe publice a instituţiei.

'Dacă doriţi transmiterea acestei şedinţe, să o facem de pe pagina oficială a instituţiei', a opinat Monica Gubernat.

Un alt membru al Consiliului, Christian Mititelu, a afirmat că nu a venit la CNA ca să apară pe Facebook şi că nu este interesat de acest gen de activitate.

La rândul său, Răsvan Popescu, membru CNA, a fost de părere că ceea ce se întâmplă este dincolo de limita regulamentului. 'Nu înseamnă că putem să facem lucruri ce nu sunt prevăzute în regulamentul de funcţionare', a afirmat Popescu.

Un alt membru CNA, Radu Călin Cristea, a opinat că se produce 'un abuz' de interpretare, 'o lipsă crasă de bună credinţă' în interpretarea unei legi prin transmiterea şedinţei CNA pe pagina de Facebook a lui Jucan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ