FIREA ameninţă cu PLÂNGERI PENALE după INCIDENTELE de la Primăria Capitalei

| 08 iun, 14:11

Mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Locale au fost răniţi atunci când un grup de cetăţeni a pătruns în Primărie neautorizat, a declarat joi viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

UPDATE. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că persoanele care au forțat intrarea în sediul municipalității şi au provocat incidente au fost aduse de consilierii USR. Totodată, edilul a anunțat că în acest caz va fi depusă o plângere penală.

"Totul părea normal, o ordine de zi obișnuită, consilierii generali votau punctele de pe ordinea de zi, mai bine spus eram abia la introducerea unor puncte suplimentare, când s-a auzit foarte mult zgomot, vuiet. Am fost informați că au pătruns în instituție mai multe persoane aduse de către consilierii USR, au lovit cu un corp contondent un polițist local. Am chemat ambulanța, este într-o stare destul de dificilă, la spital. Este incredibil ca într-o instituție publică să se pătrundă cu forța câtă vreme am respectat întru totul legislația în vigoare și regulamentul pentru organizarea ședințelor de consilii. De la începutul mandatului și până acum consilierii USR au făcut numai scandal la ședințele de Consiliu General, acum nu le mai este suficient faptul că ei nu propun nimic pentru București, se opun la toate celelalte propuneri ale noastre și fac scandal, acum au adus încă 20 așa-ziși cetățeni independenți, de fapt sunt tot ONG-uri afiliate USR și membri USR, unii dintre ei, care au forțat intrarea într-o instituție publică. Vom face plângere penală", a declarat Gabi Firea, la Antena 3.

Ea a precizat că în sala de ședințe există 40 de locuri disponibile pentru participarea cetățenilor, dintre care 10 sunt ocupate de directorii care urmează să susțină proiectele de pe ordinea de zi. Primarul a arătat că 30 de cetățeni au solicitat în scris participarea la ședințele CGMB. "Nu sunt persoane aduse de noi, nu sunt rude de ale noastre. (...) Sunt cetățeni din București care au solicitat în scris să aibă acces la ședința de consiliu. În afară de aceste persoane, au mai venit încă aproximativ 20 de persoane în frunte cu un consilier USR și două instituții media care au forțat intrarea, au lovit polițiștii locali", a afirmat primarul Capitalei.

----------

"Vreau să vă aduc la cunoştinţă că în momentul în care grupul de persoane care a pătruns în Primărie neautorizat a făcut acest lucru mai multe persoane din rândul celor care lucrează la Poliţia Locală au fost rănite, motiv pentru care la ieşire persoanele respective vor fi legitimate, pentru că în acest moment organele de poliţie sunt în interiorul primăriei şi vizionează camerele de luat vederi'', a spus Bădulescu.

El a menţionat, în cadrul şedinţei CGMB, că exerciţiul de democraţie nu se face prin forţă, ci cu bună credinţă.

În sediul Primăriei Municipiului Bucureşti sunt prezenţi reprezentanţi ai SMURD, Poliţiei şi Jandarmeriei.

 

Unul dintre cetăţenii care au intrat în sala de şedinţe le-a explicat jurnaliştilor că a respectat legea formulând o cerere pentru a participa la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În opinia sa, accesul la şedinţă trebuia să-i fie permis.

Aproximativ 20 de cetăţeni şi reprezentanţi ai unor asociaţii au intrat, joi, la şedinţa de Consiliu General, creând o busculadă, după ce au aşteptat aproximativ o oră la intrarea în Primăria Capitalei, pentru a li se permite accesul.

"Imediat după ce ordinea de zi a fost făcută publică, am depus o cerere pentru a participa la această şedinţă, ca orice cetăţean. În urmă cu două zile am mai depus o cerere, după ce am verificat în amănunt ce conţinea ordinea de zi, solicitând să iau cuvântul pentru a aduce nişte amendamente la proiectul privind rastelele pentru biciclete. Am venit aici, la ora 11,45, erau deja aproximativ patru persoane cărora li s-a spus că nu li se permite accesul în sală. Nu s-a justificat în vreun fel. Am întrebat dacă pot să intru şi mi s-a spus că nu există nicio listă, dar că locurile sunt ocupate", a declarat reprezentantul Asociaţiei OPTAR, Marian Ivan.

El a adăugat că reprezentanţii Poliţiei Locale de la intrarea în Primărie nu aveau nicio listă de acces.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ