SCANDALUL tablourilor lui Vâlcov ia proporţii URIAŞE! Procurorii caută averea în morminte

| 27 mar, 13:28

După ce au găsit bunuri ascunse de Darius Vâlcov la rude şi prieteni, în dulapuri, sub paturi şi în pereţi, procurorii DNA au luat o decizie şocantă. Anchetatorii percheziţionează morminte dintr-un cimitir din Slatina, existând indicii că fostul ministru şi-ar fi ascuns averea şi în asemenea locuri.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru publicaţia Libertatea, că anchetatorii DNA se află vineri în Cimitirul Strehareți din Slatina, unde intenționează să deschidă două cavouri, în care au suspiciuni că sunt ascunse sume importante de bani. Pe crucile respectivelor morminte sunt menționate nume fictive, suspectează anchetatorii.

Anchetatorii suspectează că Darius Vâlcov și complicii ar fi ascuns bani în două cavouri, în care, în realitate, nu ar fi înhumată nicio persoană. Potrivit interceptărilor din dosarul lui Darius Vâlcov acesta se întâlnea cu diverși complici în cimitir, ba chiar primea bani, tot printre morminte.

Joi, procurorii DNA au efectuat mai multe perchezitii in Bucuresti si judetul Olt, fiind gasite aproximativ 100 de tablouri care i-ar apartine lui Valcov.

Tot joi, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca Darius Valcov sa fie cercetat in arest la domiciliu, intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Valcov, in calitate de primar al municipiului Slatina, judetul Olt, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

In urma acestor intelegeri, Valcov ar fi primit, in perioada 2010-2013, aproximativ doua milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar 2.480.000 lei, prin intermediul unor firme.

Citeşte şi: Tablourile lui Vâlcov au ajuns în New York Times şi Washington Post

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 13:49
groparul vesel
nu este adevarat..
surse apropiate,din Scornicesti,ne informeaza ca se fac sapaturi in cimitir,dar nu pentru Valcov
exista un pont,ca undeva la 7 m adancime sunt ingropate:demnitatea,curajul,integritatea,bunul simt si mandria
toate se pare ca ar fi apartinut lui Sova
27 mar, 14:04
dan sovaiala
este posibil sa fi achizitionat si mumii de la licitatii..
omul le tinea acolo,neavand casa..
nu va mai repeziti cu acuzatiile
asa ii invat eu pe studentii mei

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ