Scandalul VW: Ingineri ai companiei au recunoscut că au trucat motoarele diesel

| 09 noi, 08:16

Potrivit ziarului "Bild am Sonntag", ingineri de la grupul Volkswagen au admis că au manipulat sistemul de evaluare a emisiilor de CO2 și a consumului de carburant deoarece obiectivul ce le-a fost fixat de fostul patron era dificil de atins.

 

"Seria neagră" continuă pentru constructorul german de automobile Volkswagen. Ingineri ai companiei, informa sâmbătă "Bild am Sonntag", citat de "Les Echos", au recunoscut că au manipulat datele referitoare la emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor produse de ei, după ce au constatat că le este practic imposibil să atingă obiectivele ambițioase fixate de fostul patron, Martin Winterkorn.
Potrivit ziarului german mai sus citat, inginerii grupului VW au falsificat presiunea anvelopelor și au amestecat motorina cu ulei de motor pentru a reduce consumul de carburant al vehiculelor. Trucul respectiv a început să fie aplicat în 2013 și a luat sfârșit în primăvara acestui an.
În martie 2012, la salonul de automobile din Geneva, Martin Winterkorn anunța cu "pompă" că grupul Volkswagen își va reduce, până în 2015, cu 30% emisiile de C02 ale vehiculelor sale.  Inginerii, relatează "Bild am Sonntag", nu au avut însă curajul să-i spună lui Winterkorn că obiectivul respectiv este greu de atins.
În cursul anchetei interne desfășurate după izbucnirea scandalului la VW, unii angajați au semnalat, și ei, iregularități în verificarea datelor privind consumul de carburant. Ceea ce s-a constatat - dezvaluit de ingineri ai companiei - "face obiectul unei proceduri în curs", a declarat purtătorul de cuvânt al constructorului german de automobile, refuzând să facă mai multe comentarii pe marginea articolului apărut în "Bild am Sonntag".
Încă de marțea trecută, VW a recunoscut că a "subestimat" emisiile de C02 ale unor modele de mașini vândute în Europa, inclusiv consumul de carburant, eroarea afectând, potrivit unor prime estimări, aproape 800.000 vehicule.
Un inginer de la Departamentul de cercetare/dezvoltare situat la sediul VW din localitatea Wolfsburg a hotărât la sfârșitul lunii trecute să rupă tăcerea și să-și informeze superiorii de  trucajul practicat pe scară largă la automobilele cu motoare diesel.
Potrivit ziarului "Bild am Sonn tag", conducerea companiei studiază acum eventualele sancțiuni ce urmează a fi stabilite împotriva celor ce se fac vinovați, cu exceptța inginerului care a făcut dezvăluirea.
"Nu putem pedepsi pe cineva care a dat dovadă de un asemenea curaj", a declarat ziarului german citat un membru al conducerii VW. Experți în domeniu estimează că VW va trebui să cheltuiască până la 35 miliarde de euro pentru soluționarea litigiilor și returnarea vehiculelor ale căror motoare au fost trucate.

 

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ