Scenariu APOCALIPTIC. Ce parte a României se inundă dacă toată gheaţa planetei se va topi

| 27 aug, 2014

Dacă toată gheaţa planetei s-ar topi apele vor creşte cu 216 metri şi o mare parte din uscatul de azi va fi înghiţit. Nu va scăpa nici România.

National Geographic prezintă mai multe hărţi interactive care arată ce se întâmplă în cazul în care toată gheaţa de pe planetă s-ar topi. În cazul Europei se observă că Marea Neagră va înghiţi o bună parte din uscat, inclusiv Delta Dunării, sudul Moldovei şi aproape tot Bărăganul. De asemenea, litoralul românesc de azi ar deveni istorie.

Unii oameni de ştiinţă spun că gheaţa se va topi complet peste 5.000 de eni. Dacă vom continua să aruncăm emisii de carbon în atmosferă, vom fi păraşi la o planetă fără gheaţă, iar temperatura medie va creşte de 80 de grade Celsius, în loc de 58 din prezent.

Pentru a vedea hărţile interactive daţi click AICI.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 aug, 2014
Marius
Un pic pe langa subiect...
Unitatile de masura sunt in sistem imperial, adica picioare si grade Fahrenheit...
27 aug, 2014
C V
Si cu temperaturile stai rau! La convertirea in grade Celsius se ajunge de la 10º C la 26,6º C
27 aug, 2014
C V
Mai lasa-ne! Acolo e scris de 216 feet, adica picioare, ce inseamna aproximativ 70 metri!
27 aug, 2014
C V
Si la grade te inseli, baiete! Scrie clar ca e vorba de grade Fahrenheit iar asta inseamna cam 26,6 grade Celsius de la 10 grade.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ