Schema megafraudei EADS. Implicarea lui Blaga, manevrele lui Oprea, mita lui Nica. Frăţia Ţiriac-Zetche-Zoller

| 10 dec, 2014

Jurnalistul ziarului Puterea, Mihai Pâlșu, a făcut o serie de dezvăluiri năucitoare despre caractița din jurul megadosarului de corupție EADS, dosar care are ramificații internaționale.

Ziaristul a descris schema fraudării din dosarul EADS și ce politicieni de vârf ar fi implicați în această speță, printre care Vasile Blaga, Gabriel Oprea, Dan Nica sau Ioan Rus. De asemenea, parte din caractița EADS ar face parte și afaceristul Ion Țiriac, cel care ar fi avut un rol decisiv în negocieri la nivel internațional. Nu sunt străini de această afacere controversată nici Elena Udrea, fostul șef al SIE, Cătălin Harnagea, fostul șef al cancelariei prezidențiale în perioada lui Emil Constantinescu, Dorin Marian sau senatorul PSD, Șerban Nicolae.

Iată investigația completă a jurnalistului Puterea.ro, Mihai Pâlșu:

”O ştire AFP a făcut înconjurul lumii: Procurorii Parchetului din Munchen au percheziţionat filiale ale Grupului „Airbus Defence and Space” – numele sub care s-a reorganizat EADS. De ce? Magistraţii nemţi au informaţii că s-ar fi comis acte de corupţie în România şi Arabia Saudită. Ce sume ar fi fost fraudate? Circa 3 miliarde de euro, în afaceri cu echipamente şi servicii care garantează securitatea frontierelor. Unde au descins procurorii? În sediile filialei germane „Airbus Defence and Space”. Percheziţiile au avut loc în localităţile germane Ottobrunn, Unterschleissheim, Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen. Vă reamintim că „Airbus Defence and Space” a fost creată la începutul anului 2014, prin comasarea a trei foste divizii EADS, iar Parchetul examinează transferuri de bani suspecte, de mai multe sute de milioane de euro.

Cotidianul naţional PUTEREA publică, în exclusivitate, Schema Fraudei EADS. Vom arăta ce sume au încasat drept mită miniştrii, ce ilegalităţi comite Oprea, ce personaje au negociat în Franţa cu Arnaud Lagardere, cum şi-a cimentat prietenia Ion Ţiriac cu Dieter Zetche – actualul şef al Daimler – şi cu Stefan Zoller, ex-CEO EADS etc. .

Săgeţile fraudei

Pentru a înţelege schema fraudei, trebuie să urmăriţi săgeţile în următoarea ordine: începeţi cu cele roşii, continuaţi cu negrele şi finalizaţi studiul cu cele violet! Veţi observa mai lesne ce personaje din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi din vârful EADS au pus bazele unui contract care a generat o fraudă estimată, primar, la 60 de milioane de euro şi cercetată penal de procurorii din Germania şi România. Deja un individ important din schemă, Stefan Zoller, ex-CEO EADS Germania, a fost pus sub acuzaţie de anchetatorii nemţi – escrocherii în Arabia Saudită.

Practic, săgeţile roşii ne arată relaţia contractuală dintre companii. De asemenea, ne precizează ce miniştri s-au aflat la şefia MAI, ce decizii au luat ei şi care a fost mobilul unor acţiuni ilegale în contractul EADS.

Citeşte şi: Un fost director al EADS a fost pus sub acuzare în Germania pentru mita dată în România

Săgeţile negre ne prezintă relaţiile interumane, de prietenie, de corupţie şi mită. Mai mult, săgeţile negre scot în evidenţă o realitate crudă: nu se poate frauda statul cu sume foarte mari, de milioane de euro, dacă escrocii nu fac parte dintr-o „mulţime” de tip crimă organizată, în care cei mai marcanţi membri sunt… miniştrii!

Săgeţile violet arată drumul banilor fraudaţi. MAI a plătit în mai multe tranşe, către EADS, sute de milioane de euro. Se estimează că 60 de milioane de euro au fost deturnaţi prin intermediul unor firme în buzunarele unor miniştri şi ale unor escroci ce se autointitulează „oameni de afaceri”. Vorbim aici de Filiera Ion Ţiriac şi Reţeaua Claudiu Florică.

Urmează informaţii 100% adevărate

În această secţiune vă ofer informaţii obţinute din mai multe surse, din documente oficiale şi din comunicatele DNA şi ale procurorilor germani. Vă invit să urmărim săgeţile roşii.

Ordinul către Zaharia

În urmă cu 10 ani, Executivul Adrian Năstase a luat decizia să securizeze graniţele şi să ofere, fără licitaţie, acest contract societăţii germano-franceze EADS. Ioan Rus, ministrul MAI la acea vreme, a dat ordin trupei de generali conduse de Toma Zaharia să negocieze un contract cu şefii EADS, în anumiţi termeni care, în final, au dus la fraudarea banului public.

Pentru a da o notă de legalitate, MAI a cerut „producerea” unui studiu de fezabilitate. Studiul a fost întocmit de firma BEARING POINT, în câteva zile, prin compilaţia altora existente la MAI. A doua zi, după ce a depus studiul de fezabilitate, BEARING POINT a primit pentru serviciul său 400.000 de euro!

Următorul pas a fost semnarea contractului, în august 2004. Din partea firmei româneşti a semnat, în baza unui ordin de ministru dat de Marian Săniuţă, generalul Toma Zaharia, iar din partea EADS, Rainer Hertrich. Au participat la eveniment cancelarul german Gerhard Schroder şi premierul Adrian Năstase. Valoarea contractului s-a cifrat la circa 650 de milioane de euro.

Citeşte şi: Ion Ţiriac, pe prima pagină a ziarelor din SUA

Capitolul Blaga

În 2005 a venit ministru la MAI pedelistul Vasile Blaga, care are relaţii extraodinar de bune cu Ion Ţiriac de pe vremea când „Buldogul” era şeful vămilor din România şi „Mustaţă” importa maşini nemţeşti. În timpul mandatului, Blaga a făcut o plângere penală în care incrimina anumite condiţii stipulate în contract şi îi acuza de ilegalităţi pe semnatarii contractului. Plângerea sa a primit NUP. Totuşi, Vasile Blaga a diminuat valoarea contractului, aduncându-l la 524 de milioane de euro. Apare întrebarea: Care a fost mobilul lui Blaga să facă plângere penală şi să reducă valoarea contractului că doar nu a devenit, brusc, apărătorul banului public? Răspunsul, la secţiunea informaţii năucitoare!

Citeşte şi: Harta fraudelor în Guvernarea PDL

Binomul Dan Nica-Şerban Nicolae

Din 2005 până în 2009 s-au succedat la şefia MAI Cristian David, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea şi Dan Nica. Ministrul Dan Nica a fost cel care a rectificat contractul, ridicând suma la 750 de milioane de euro în 2009. Lângă Nica a stat drepţi la corupţie Şerban Nicolae, care era secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor. De fapt, Şerban Nicolae a parafat suplimentarea contractului nu cu 300 de milioane de euro cum l-a acuzat “pe faţă” cu subiect şi predicat Elena Udrea în 2009, ci cu „doar” 200 de milioane de euro. Despre mobilul lui Şerban Nicolae citiţi în secţiunea informaţii năucitoare! Vă mai spunem că începând cu 2004 şi până în prezent, MAI a plătit circa 405 milioane de euro din contractul cu EADS.

Mai multe pe PUTEREA.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 2014
HARRY DUMITRESCU
DE UN PATRIOTISM EXACERBAT
Orice putem spune despre 'dânşii', mai puţin un singur lucru . . . şi anume: CĂ NU SUNT PATRIOŢI ! Ba din contră ! SUNT DE UN PATRIOTISM EXACERBAT !

Au lăsat de o parte totul: doctrine de partid, idealuri politice, orgolii, instincte primare, ba chiar şi familii (unii dintre ei) ! Au 'ars toate punţile' - 'şi-au dat mâna peste ţară' şi 's-au pus pe treabă'... temeinic, organizat până În cel mai mic detaliu! Şi TOTUL din PATRIOTISM ! TOTUL pentru a scăpa acestă ţară de 'balastul' incomod al valorilor ei, al bogăţiilor ei !...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ