SCHIMB de replici între PONTA şi Palatul Cotroceni. PREMIERUL, declaraţii despre KLAUS IOHANNIS

| 14 iun, 09:07
Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, afirmă că el a decis să nu mai meargă la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku după ce a constatat că toţi liderii din UE sunt reprezentaţi la un nivel foarte redus şi arată că prezenţa premierului Victor Ponta la ceremonie este o greşeală.
„Mi-ar fi făcut plăcere să fiu în numele preşedintelui României, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare când dăm curs unor asemenea invitaţii. Atunci când am văzut că toţi cei din Uniunea Europeană merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis şi eu să nu mai merg. Noi nu am fost informaţi, prezenţa premierului României, dacă mă întrebaţi pe mine, mi se pare o greşeală de politică externă”, a spus Mihalache.
Victor Ponta a ajuns, vineri după-amiază, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku. Într-o fotografie transmisă de presă din tribuna oficială, Ponta apare în spatele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene care s-a desfăşurat vineri seară în capitala Azerbaidjanului.
În urmă cu o lună, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au avut un schimb de replici, după ce prim-ministrul a efectuat un turneu în ţări din Golf fără să anunţe Preşedinţia, Iohannis spunând atunci că "este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui", iar Ponta răspunzându-i că el este bine primit de toată lumea şi i se mai întâmplă să meargă "de capul" său.
Ulterior, Ponta a avut o discuţie cu Iohannis, la finalul căreia a precizat că a fost "o lipsă de comunicare", că textul Constituţiei stabileşte atribuţii de politică externă şi pentru premier, dar că vor fi evitate în viitor probleme similare.
Premierul Victor Ponta a acordat un interviu publicației franceze L'Express înainte de începerea dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură, în care se arată "dezamăgit" de declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind demisia Guvernului, susținând că șeful statului "a cedat presiunilor mari ale anturajului său".

Ponta a fost întrebat ce crede despre declarațiile președintelui, care a cerut demisia întregului Guvern, nu doar a lui.

"Am fost dezamăgit. În ultimele șase luni, Klaus Iohannis a jucat rolul de arbitru de care țara are nevoie, dar în ultimele zile el a fost doar de o parte, de partea partidului său. Cred că a cedat presiunilor mari ale anturajului său. Am remarcat de altfel că am fost chemat la DNA exact în momentul în care opoziția cerea un vot de încredere în Parlament. Nimeni nu crede că este o coincidență", a răspuns Ponta.

Totodată, răspunzând unei alte întrebări, Victor Ponta a acuzat opoziția că se folosește de procurori în lupta politică.

Întrebat de o demisie a sa, Ponta le-a spus jurnaliștilor francezi:

"Dacă judecătorii spun că sunt vinovat, mă retrag în aceeași zi. Procurorii pot să mă acuze, dar justiția este făcută de judecători".

În plus, premierul susţine că, în cazul său, opoziţia s-a folosit de procurori în scop politic.

Citeste si: DEMISIE din Guvern. Premierul VICTOR PONTA a fost părăsit

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iun, 15:24
aurelia65
Oferta cea mai convenabila de lucru la domiciliu! Castigati experienta alaturi de noi si faceti bani cu o munca moderna si placuta! Cautam oameni foarte seriosi si interesati de un venit suplimentar in timpul liber, acasa, comod in fata calculatorului. Cereti acum mai multe detalii la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ