Schimbarea la față: Băsescu salută decizia Guvernului privind amnistia pensionarilor și a mamelor!

| 06 aug, 2014

Amnistie fiscală pensionari. Este o schimbare de 180 de grade, dacă ne gândim că este vorba despre același Traian Băsescu, care a dat dovadă de-a lungul anilor de empatie zero față de categoriile defavorizate, de românii cu salarii mici și de pensionari.

Amnistie fiscală pensionari. Nimeni nu mai înțelege ce e în capul președintelui! În același timp în care mașina sa loială de propagandă atacă Guvernul pentru intenția de a oferi amnistie fiscală unui grup restrâns de pensionari și mame, Traian Băsescu se contrazice singur, fie spunând că cei vizați și-au obținut categoriile de pensionare prin fraudă, fie că nu au nicio vină și trebuie iertați pentru eroarea de calcul al indemnizației.

Declarațiile președintelui ne obligă să ne întrebăm dacă astăzi, cu ocazia sărbătorii de Schimbarea la față a Mântuitorului, și Băsescu a luat decizia să fie un om mai bun și mai înțelegător, sau dacă totul este un exemplu clar de ipocrizie motivată electoral. Sau poate „bătrânul” de la Cotroceni a făcut insolație!

Citeşte şi: AMNISTIE. Are curajul Opoziția să sară la gâtul pensionarilor și al mamelor, doar pentru a-l ataca pe Ponta?

Traian Băsescu consideră acum că o lege care va corecta o greșeală a statului și a funcționarilor și care va conține prevederea privind amnistia categoriilor vulnerabile vizate este una bună, cu care va fi de acord. Practic, președintele susține astfel proiectul Guvernului, care oricum are în vedere eliminarea beneficiilor pentru cei care au încercat să fraudeze procedurile.

Este o schimbare de 180 de grade, dacă ne gândim că este vorba despre același Traian Băsescu care a dat dovadă de-a lungul anilor de empatie zero față de categoriile defavorizate, de românii cu salarii mici și de pensionari.

Important de avut în vedere este faptul că se discută în acest moment doar despre o amnistie fiscală, pentru cei care sunt nevoiți să plătească bani primiți în trecut din cauza unor erori aministrative, și nu despre o amnistie penală, ceea ce înseamnă că cei care au furat vor fi în continuare pedepsiți.

Premierul Victor Ponta a cerut recent ministrului Muncii să elaboreze un act normativ pentru amnistia fiscală a pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior. Din păcate, mai mulți bătrâni aflați într-o astfel de situație și-au pierdut orice speranță pentru viitor și s-au sinucis.

Citeşte şi: Amnistie fiscală pensionari. Câţi pensionari vor avea linişte în urma amnistiei fiscale

Această poveste tragică trebuie abordată în cel mai responsabil mod cu putință, iar mesajul că statul se preocupă și încearcă să rezolve problemele pensionarilor este salutar, care poate salva vieți. Din acest motiv actualul proiect de amnistie fiscală este una dintre cele mai importante măsuri de de reparație socială pentru 2014.

Desigur, acesteia i se alătură și amnistia fiscală de care vor beneficia peste 12.000 de mame care au primit bani în plus, din greșeală, în cadrul indemnizațiilor pentru creşterea copilului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2014
Cristian Socot-consilier
Am doua vesti,ambele bune:
1.urmeaza si o amistie fiscala pentru firme..
2.este valabila doar pana la alegeri si doar pentru firmele care au asociati PSD sau au cotizat la campaniile PSD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ