Scurtcircuit pe dreapta. O nouă amânare pentru desemnarea candidatului

| 05 aug, 2014

Alegeri prezidentiale 2014. Alianța Creștin Liberală a decis să prelungească, din nou, tensiunea creată cu amânarea desemnării candidatului comun pentru alegerile prezidențiale. Motivul oficial, cercetările sociologice comandate de PDL nu sunt gata.

Prezidentiale 2014. Pe de altă parte, este imposibil să nu sesizăm relațiile din ce în ce mai tensionate în cadrul partidelor de dreapta, cu precădere în cadrul PDL, unde avem, pe de o parte, disputa cu Macovei, iar pe de cealaltă parte, campania agresivă dusă de Predoiu în ultimele zile dinaintea anunțării candidatului de dreapta.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Oamenii lui Iohannis, aceeași gașcă care a făcut ”istorie” cu Băsescu și PDL

Catalin Predoiu candidat. Astăzi trebuia să aflăm care va fi contracandidatul lui Victor Ponta în turul II de scrutin, candidatul dreptei urmând a fi anunțat în urma unor evaluări interne ale lui Klaus Iohannis, prezidențiabilul PNL, și Cătălin Predoiu, candidat din partea PDL. Cu toate acestea, ACS a anunțat că desemnarea candidatului se va face pe 8-9 august, cercetările complexe ale democrat-liberalilor nefiind finalizate, motivul putând fi la fel de bine și absența lui Iohannis – până la urmă nu poți desemna candidatul pentru funcția supremă în stat în absența lui. Ceea ce ne pune pe gânduri, dincolo de dispariția misterioasă a lui Iohannis, care în afară de un comunicat de presă cu privire la Congresul PLR nu a avut nicio luare de poziție de la Congresul ACL, este strategia lui Predoiu care pare să prindă contur.

Citeşte şi: Alianţa Creştin Liberală. Sigla ACL, un mic plagiat după USL

Klaus Iohannis candidat. Dacă în legătură cu Iohannis nu ne putem pronunța din moment ce nu mai știm nimic de el de mai bine de săptămână, Predoiu este serios pus pe treabă și încearcă cu disperare să compenseze scorul mic din sondaje cu o prezența permanentă în studiourile TV și în spațiul online. Declarațiile sale din ultimele zile vin să pună paie pe foc în lupta dintre cele două partide care doresc să-și impună candidatul pentru Cotroceni. Astfel, prezidențiabilul PDL s-a dezlănțuit și aduce în prim-planul dezbaterilor politice problemele pe care Iohannis le are cu ANI, fără să-și ascundă îngrijorările pe care le nutrește față de problemele pe care le poate crea procesul aflat pe rol în condițiile în care Iohannis va fi desemnat candidatul dreptei.

Fuziune PNL PDL. Pe de altă parte, una dintre inițiativele lui Predoiu se referă la o evaluare constantă, lunară, în cadrul Alianței Creștin Liberală pentru a vedea trendul şi unde mai trebuie lucrat, este de natură să-i mai dea o șansă acestuia în condițiile în care Iohannis va fi desemnat, dar nu se va ridica la nivelul așteptărilor. De asemenea, ceea ce nu poate fi trecut cu vederea este și faptul că Frunzăverde a declarat că l-a însoțit pe Cătalin Predoiu într-o vizită în SUA, lucru care demonstrează că prezidențiabilul PDL este dispus să lupte până în pânzele albe.

Citeşte şi: Negocierile continuă în noua Alianța DA. Cât de scump îl va costa candidatura pe Klaus Iohannis?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 aug, 2014
Av.Mateuta Fetita
am intrat din mila...am vazut ca nu ai nici-un comentariu
logic,prostia si pupincurismul lasa postacii fara replici

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ