Se cere demisia ministrului Educației pentru că nu a rezolvat problema abecedarelor

| 19 noi, 2014

Vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut premierului Victor Ponta, miercuri, să-l demită pe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, pentru că nu a rezolvat nici până în prezent problema abecedarelor pentru elevii de clasa I.

"Victor Ponta a declarat că dacă va pierde alegerile îşi va depune mandatul. Nu a făcut lucrul acesta, nu mai există aşteptări să facă lucrul acesta. În schimb, avem scenete cu demisii de miniştri. Acum, îi cerem lui Victor Ponta să continue scenetele celor doi miniştri, Meleşcanu şi Corlăţean, cu demisia ministrului Educaţiei. De ce cerem lucrul acesta, pentru că nici până astăzi elevii de clasa I nu au abecedare. Şi mai trist este că nici până de Crăciun nu vor ajunge să aibă abecedare. Victor Ponta este direct responsabil, dar evident că el nu-şi asumă răspunderea. De aceea, îi cerem să-l demită pe ministrul Educaţiei", a declarat Raluca Turcan la o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele PNL a adăugat că ministerul condus de Remus Pricopie nu a tratat serios problema licitaţiilor pentru manualele de clasa I.

"Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a cerut ieri Ministerului Educaţiei reevaluarea tuturor ofertelor pe care editurile le-au depus pentru materia Comunicare în limba română - clasa I. Este a nu ştiu câta oară când ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi-a bătut joc sistematic de toată procedura de licitaţie şi evaluare. Vă reamintesc că licitaţiile pentru noile manuale au fost demarate abia în 2014, la doi ani şi jumătate de la schimbarea programei şcolare. În plus, licitaţia a părut de la început cu dedicaţie. Au fost 10 firme ofertante, nouă au depus contestaţii pentru modul defectuos de organizare a licitaţiei şi cu modul aproape predestinat de a câştiga o anumită firmă, lucru confirmat şi de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Procedura a fost atât de schimbată de atâtea ori, poate - poate câştigă firma care trebuia", a subliniat vicepreşedintele ACL.

Turcan a adăugat că "este evident că ministrul Remus Pricopie nu poate să asigure corecta derulare a licitaţiilor" şi nu poate "să se dezlipească de mafia economică, de interese care gravitează în jurul Ministerului Educaţiei Naţionale şi pune mai presus interesele şi solicitările de partid, faţă de interesele copiilor".

"Aşa cum miniştrii Corlăţean şi Meleşcanu au fost demişi sau şi-au dat demisia, pentru că au obstrucţionat dreptul fundamental şi constituţional la vot, aşa ministrul Educaţiei Naţionale trebuie să-şi dea demisia pentru că obstrucţionează dreptul constituţional la educaţie gratuită ", a declarat vicepreşedintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ