Se cere demisia Rovanei Plumb

| 18 sep, 2014

Deputata PDL Claudia Boghicevici îi cere ministrului Muncii, Rovana Plumb, să demisioneze, după ce guvernul Ponta a "picat" testul recalculării pensiilor la CCR, punctând că prejudiciul adus pensionarilor este de 630 lei în medie pentru fiecare pensie recalculată greşit.

Ea condamnă "ipocrizia" şi "incompetenţa" ministrului Muncii.

"Decizia de miercuri a Curţii Constituţionale prin care guvernul Ponta este atenţionat că a greşit şi a doua oară recalcularea pensiilor conform indicelui de corecţie din Legea 263 din 2010 este una fără precedent şi extrem de ruşinoasă pentru actuala guvernare. Este fără precedent ca un Guvern să fie tras de mânecă că a înţeles greşit o decizie anterioară a Curţii. În fapt, vorbim de un demers premeditat al Guvernului PSD pentru a-şi păstra surse de venit pentru campania premierului Ponta la prezidenţiale, din banii pensionarilor. Este o bâlbâială de nedescris care arată dorinţa guvernului actual de a nu ţine cont de lege nici când este vorba de această categorie de oameni defavorizată prin veniturile pe care le au", a declarat Claudia Boghicevici.

Deputata aminteşte că "guvernarea Ponta" este pentru a doua oară sancţionată la Curtea Constituţională în urma unui demers făcut de cetăţeni din Arad, prejudiciul Guvernului faţă de pensionari fiind de 630 lei în medie.

"Doamna Plumb se umfla în pene în martie 2014 că recalcularea pensiilor conform deciziei CCR însemna creşterea a 234 mii de pensii cu 63 de lei în medie. Un calcul simplu ne arată că guvernul PSD a ajuns în 2014 să taie 630 de lei în medie pentru fiecare dintre cei 234 mii de pensionari", a spus Boghicevici.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că dispoziţiile unui articol din OUG nr.1/2013 sunt neconstituţionale, deoarece Parlamentul nu a respectat o decizie anterioară a Curţii privind aplicarea indicilor de corecţie prevăzuţi în legea pensiilor publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ